Українські аніматори знімуть рімейки «Пригод капітана Врунгеля» та «Як козаки»

1 Червня 2012
3341
1 Червня 2012
16:53

Українські аніматори знімуть рімейки «Пригод капітана Врунгеля» та «Як козаки»

3341
Ведуть переговори з «1+1» й «Інтером». Рімейк «Як козаків» обійдеться в $960 - $120 тис.
Українські аніматори знімуть рімейки «Пригод капітана Врунгеля» та «Як козаки»

Продюсерський центр «Барабас» спільно з анімаційною студією AFS та «Панама Гран Прі» готують рімейки мультфільмів «Як козаки» та «Пригоди капітана Врунгеля», що вийшли в різні роки на київській кіностудії «КиївНаучФільм». Про це повідомив Едуард Ахрамович, генеральний продюсер «Барабас» 1 червня на прес-конференції.

 

«Нові пригоди капітана Врунгеля» у 3D-форматі створить студія «Панама Гран Прі» під авторським наглядом Давида Черкаського.

 

«Ми обрали насамперед  "Капітана Врунгеля", тому що він має міжнародний потенціал. Це певна міжнародна історія», - говорить Едуард Ахрамович.

 

Рімейк «Як козаки» складатиметься з 10 серій по 12 хвилин. Режисером-сценаристом буде режисер оригінальної версії Олександр Вікен. Нагадаємо, оригінал мав 9 коротких історій  - «Як козаки у футбол грали», «Як козаки куліш варили» і т.д.

 

Сценарії для «Козаків» відберуть у ході конкурсу, який стартував 20 березня і продовжиться до 12 серпня 2012. Участь у конкурсі вже заявили колишні члени КВК та телевізійні гумористи. У новому серіалі збережуться герої, але події відбуватимуться в інших епохах, інших країнах тощо.

 

Творці рімейку сподіваються, що перша серія вийде вже у грудні цього року.

 

Вибір мультфільму пов'язаний з образом козака як загальнонаціонального символу, зазначають учасники конференції.

 

Передбачається, що фінансування здійснюватиметься частково за рахунок державних коштів, частково за рахунок приватних інвесторів та каналів, які показуватимуть мультфільми. Аніматори подали заявку в Міністерство культури на отримання держфінансування, наразі вона на стадії розгляду. «Ми надіємося, що в червні, коли буде розглянуто чергове виділення грошей на анімацію, саме серіал "Як козаки" отримає державне фінансування», - говорить пан Ахрамович.

 

За його словами, виготовлення серіалу «Як козаки» більш затратне, оскільки це 2D анімація, а вона дорожча за 3D, тому що дуже багато процесів робиться вручну. Створення однієї хвилини анімації коштує від $8 тис до $10 тис, що дорожче, ніж у Китаї чи Індії, але дешевше, ніж у Європі. Тобто на створення всього серіалу «Як козаки» піде орієнтовано від $960 тис. до $120 тис.

 

Наразі ведуться переговори з «1+1» та «Інтером» щодо придбання серіалу «Як козаки», повідомив Едуард Ахрамович «Телекритиці»: «Серіал окуповується тільки тоді, коли його показує великий канал з великою аудиторією, за рахунок якої можна зібрати багато надходжень з реклами. Нашими партнерами є канали, які покажуть серіал в ефірі і будуть інвесторами. Право першого показу хочемо зробити в Україні, а потім в Росії».

 

Крім того, він зазначає, що наразі на телебаченні не дуже сприятливі слоти під анімацію: «Анімаційні слоти ідуть дуже рано в 6.00, о 6.30. На відміну від радянських часів, на жодному центральному каналі немає програм типу "На добраніч, діти". Ми закликаємо когось з каналів зробити таку програму, через такий формат можна донести дуже якісну анімацію до глядачів».

 

«Як козаки» створюватиметься насамперед українською мовою, однак передбачений  російський і англійський варіанти.

 

Перший український 3D мультфільм «Компас і будильник» вийшов у 2009 році на студії  AFS. Його генеральний директор Петро Семенченко висловив сподівання під час конференції, що цей проект також скоро вийде на телеекранах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3341
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду