Славінську не акредитували на «Коронацію слова» через минулорічну статтю?

29 Травня 2012
6608
29 Травня 2012
12:49

Славінську не акредитували на «Коронацію слова» через минулорічну статтю?

6608
Літературний оглядач «Української правди» і ТВі не потрапить на церемонію
Славінську не акредитували на «Коронацію слова» через минулорічну статтю?

Ведучій каналу ТВі та літературному оглядачу «Української правди» Ірині Славінській відмовили в акредитації на церемонію вручення нагород літературної премії «Коронація слова». Про це сама пані Славінська повідомила у своєму блозі на «Українській правді».

 

У прес-службі конкурсу їй сказали, що на церемонію акредитують будь-кого і з «Української правди», і з ТВі, окрім неї, зазначила пані Славінська.

 

«Цього року пишу лист з проханням акредитувати на церемонію 31 травня і отримую мовчанку. Потім аналогічного листа пише мій редактор програми "Гра в слова і не тільки" - і теж отримує мовчанку. На мої телефонні дзвінки на вказаний у прес-релізі номер ніхто не відповідав. Тільки вчора після дзвінка з вочевидь незнайомого прес-службі "Коронації" номера вдалося поговорити і виявити, що на церемонію акредитують будь-кого і з УП, і з ТВі, окрім Ірини Славінської».

 

У коментарі «Детектор медіа» медіакоординатор премії підтвердила інформацію про відмову в акредитації, однак причини цього рішення коментувати відмовилася.

 

Приводом до відмови в акредитації, як припускає Ірина Славінська, стала її стаття про минулорічний конкурс. Оскільки минулого року Ірина Новоставська, яка займається акредитацією журналістів на захід, після виходу її матеріалу написала, що одна фраза виглядає «як сарказм» («Минулого року Тетяна Логуш вилазила на сцену з такого собі ящика. Тоді це можна було мотивувати специфікою смаку. Але було смішно. Цього року "гранд-дами" та "музи" Тетяни Логуш на церемонії нагородження не було. Зате були вже звичні пакети з чіпсами на столиках гостей»). Автору пропонували замінити цю фразу, а також змінити «регалії пані Тетяни, як ми офіційно пишемо в релізах - натхненниця Коронації слова».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6608
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
міщанин
4359 дн. тому
Вони до себе пускають тільки тих, хто їх вихваляє. Смішні. Отака справжня ціна "коронації".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду