У США бойкотують фільм про Чорнобиль

27 Травня 2012
12417
27 Травня 2012
13:00

У США бойкотують фільм про Чорнобиль

12417
Голівудський блокбастер вразив глядачів «легковажністю»
У США бойкотують фільм про Чорнобиль
У США фільм режисера-дебютанта Орена Пелі «Заборонена зона» викликав критику і спричинив дискусії, повідомляє «Німецька хвиля».
 
 
Громадськість обурена легковажним контекстом «Забороненої зони» («Chernobyl Diaries»). За сюжетом, герої стрічки жахів потрапляють до Прип’яті, де з ними відбуваються страшні пригоди. Шість молодих туристів-екстремалів їдуть на канікули в Україну та наймають гіда для екскурсії до Зони відчуження. 
 
 
Фільм вийшов у світовий прокат минулого тижня на кіноекрани. Вже після перших показів користувачі соцереж почали поширюватипетиції, в яких закликали бойкотувати картину. Графічний дизайнер з Флориди Яго Алайза в інтерв'ю Reuters розповів, що був шокований, побачивши, як у фільмі група молодих людей приїхала провести відпустку в чорнобильській зоні так, наче це Диснейленд. «Будь-хто, хто відвідує Чорнобиль, повинен виявляти таку саму повагу, як ніби він відвідує Освенцим або Музей червоних кхмерів у Камбоджі»,- підкреслює Яго Алайза.


Особливо громадських активістів розлютили рекламні плакати нової стрічки, в яких міститься заклик: «Відчуй радіоактивні опади». Алайза каже: «Чи розуміють продюсери, що це означає? Вони перетворюють реально жахливу ситуацію на жарт! Це абсолютне нівелювання реальності трагедії».
 

Виконавчий директор громадського об'єднання «Друзі Чорнобиля» у американському штаті Вісконсін Роберт Шюттпельц також категорично проти показу блокбастера Пелі.
 
 
Фільм продюсував Орен Пелі, відомий завдяки малобюджетному фільму жахів «Паранормальне явище», що приніс близько 200 мільйонів доларів касових зборів. Також він виступив сценаристом картини. Пелі не розуміє обурення глядачів, аджей йдеться не про документальне кіно, а про фільм жахів.
 
 
Продюсер розповів, що отримав схвалення на зйомки від благодійної організації Хабад - Діти Чорнобиля зі штаб-квартирою у Нью-Йорку. «Я не розглядаю цей фільм як негативний на кшталт: "О, Боже, довкола бігають мутанти, як можна з цього сміятися?"» - сказала виконавчий директор гуманітарної організації Есті Херман. Вона сподівається, що показ цієї стрічки допоможе підвищити загальну поінформованність у світі щодо чорнобильської трагедії та допомоги, якої потребують постраждалі унаслідок аварії.
 
 
«Детектор медіа» 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12417
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Интересующийся
4345 дн. тому
Казалось-бы причем тут евреи?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду