У міліції немає інформації про захоплення журналу «Всесвіт»

27 Квітня 2012
5650
27 Квітня 2012
13:06

У міліції немає інформації про захоплення журналу «Всесвіт»

5650
Міліція ніякої інформації не має
У міліції немає інформації про захоплення журналу «Всесвіт»

27 квітня у ЗМІ та соціальних мережах поширилася інформація про рейдерське захоплення приміщення редакції журналу «Всесвіт».

 

За повідомленнями, що надійшли на адресу «Детектор медіа», напад групи невідомих людей на «Всесвіт» стався 26 квітня. Нападники погрожували і вимагали негайно звільнити приміщення на вул. М. Грушевського, 34/1, яке офіційно належить ТОВ «Видавничий дім "Всесвіт"», президентом якого є Олег Микитенко. 83-річний Олег Микитенко внаслідок цих подій опинився в лікарні.

 

«Було викликано міліцію. Але, як сказали рейдери - це нічого не дасть, за цим нападом начебто стоїть регіонал, депутат Валерій Харлім. Про це сказали самі рейдери. Приходив якийсь пан Клименко С.Д. із якимись юристами-амбалами, які ломилися в усі кімнати, вибивали двері, прагнули знищити документи і отримати підпис, що приміщення передано їм. Рейдери обіцяли повернутися і насильно недопустити редакцію до своїх робочих місць», - йдеться у повідомлені, підписаним редакторами видання Дмитром Дроздовським і Юрієм Микитенком.

 

У повідомленні зазначено контакти Олега Микитенка. «Детектор медіа» намагалася зателефонувати на вказаний номер, однак зв'язок виявився відсутнім. За редакційними телефонами журналу також ніхто не відповідає.

 

Як зазначив «Телекритиці» начальник прес-служби столичного головного управління МВС Ігор Михалко, наразі ніякої інформації щодо захоплення приміщення «Всесвіту» у міліції немає.

 

«Детектор медіа» також звернулася до народного депутата Валерія Харліма, ім'я якого фігурує у повідомленні, підписаному Дмитром Дроздовським і Юрієм Микитенком, з проханням прокоментувати інформацію про його причетність до інциденту. Відповіді ТК наразі не отримала.



На суботу, 28 квітня заплановано прес-конференцію в УНІАНі про рейдерську атаку, повідомляється у листі редакторів «Всесвіту».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5650
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду