У Луганську заснували Всеукраїнську асоціацію телеглядачів

19 Квітня 2012
7982
19 Квітня 2012
12:00

У Луганську заснували Всеукраїнську асоціацію телеглядачів

7982
Планує випускати друковане видання
У Луганську заснували Всеукраїнську асоціацію телеглядачів

У Луганську заснували громадську організацію «Всеукраїнська асоціація телеглядачів». Цю інформацію «Телекритиці» підтвердив її голова Володимир Черепахін.

 

Як зазначає пан Черепахін, досвід роботи громадських організацій телеглядачів у Луганській області становить близько 10 років. За його словами, всі ці організації два роки тому було об'єднано в обласну громадську організацію телеглядачів, а з 15 лютого 2012 року Державна реєстраційна служба України зареєструвала ГО «Всеукраїнська асоціація телеглядачів» (свідоцтво про реєстрацію №3717).

 

Основною метою діяльності нової ГО є задоволення та захист соціальних, економічних, творчих, вікових, наукових, національно-культурних та інших спільних інтересів членів асоціації, а саме сприяння реалізації членами асоціації своїх прав, свобод та інтересів у сфері споживання будь-якої не забороненої законом інформації, в тому числі у сфері телебачення, національно-культурної та наукової діяльності.

 

Одним із основних завдань на сьогодні є роз'яснювальна робота та сприяння громадянам України, державним установам у переході ефірного телевізійного мовлення на цифрові стандарти.

 

На сьогодні Всеукраїнська асоціація телеглядачів об'єднує обласні організації уже в 14 областях України. «Наразі ми починаємо легалізацію всіх цих 14 об'єднань. Скоро ми проводимо нараду в Києві щодо планів на найближчий період», - розповів пан Черепахін.

 

«Ми втомилися боротися з регуляторними потугами Нацради, яка розповідала, що ми хочемо дивитися і що нам не подобається... Сьогодні з'являється цифрове мовлення, яке здійснює "Зеонбуд". Уже сьогодні, після встановлення обладнання ми провели аналіз по деяких областях і побачили, що приблизно удвічі-втричі рази скоротилася кількість точок мовлення, з'явилися тіньові точки. Вони ("Зеонбуд". - ТК) не покрили 90-95% території України, як обіцяли. Вони не досягли навіть 45-50% аналогового мовлення. Проблеми для простого глядача поглиблюються. Є маса питань, яких простому телеглядачу немає кому поставити, він звертається в Національну раду з питань телебачення та радіомовлення. "Зеонбуд" теж таких питань не вирішує, він поставив передавачі філіалу Концерну РРТ, а РРТ ніколи з кінцевим телеглядачем не працював. Тепер ми бачимо, що мусимо об'єднатися», - пояснює Володимир Черепахін мету створення асоціації.

 

За його словами, члени асоціації працюють на громадських засадах.

 

Також пан Черепахін найближчим часом планує видавати друкований орган асоціації: «Найближчим часом у планах - отримати свідоцтво чи то на друкований орган, чи то на журнал. Усі медійні видання розраховані на вужчу аудиторію. А асоціація телеглядачів повинна доступною мовою пояснювати простому громадянину в Україні складні питання. Нам потрібен друкований орган. Та реклама, яку нині транслюють щодо цифрового телебачення, крім питань у телеглядачів, більше нічого не викликає».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7982
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правдоруб
4413 дн. тому
ООООО! Не тот ли это господин Черепахин, Главный пират Лушанской области ("ЛКТ+" и куча "общественных организаций телезрителей" через которые он деньги за кабельное ТВ собирает и без лицензии работает) надеется прикрыться общественной организацией. Но в Брянке подельничков его накрыли и те под уголовной статьей уже ходят. Видимо, почувствовал, что стульчик под ним начинает нагреваться....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду