Одеська судноплавна компанія хоче судитися зі Spіegel

16 Квітня 2012
5684
16 Квітня 2012
10:40

Одеська судноплавна компанія хоче судитися зі Spіegel

5684
За статтю про контрабанду зброї
Одеська судноплавна компанія хоче судитися зі Spіegel
Німецьке видання Spiegel Online опублікувало статтю про затримання у Середземному морі вантажного корабля Atlantіc Cruіser із іранською зброєю на борту. Одеська судоплавна компанія White Whale Shipping називає це «наклепом і збитками для ділової репутації» та обіцяє звернутися до суду.
 
 
У статті під назвою Deutscher Waffenfrachter vor Syrien gestoppt ідеться про те, що корабель Atlantіc Cruіser прийняв вантаж у порту Джибуті і, вочевидь, прямував до порту сирійського Тартуса, зазначає Deutsche Welle. Але у п’ятницю, побоюючись, як припускають журналісти Spiegel Online, викриття вантажу, судно змінило курс й планувало пришвартуватися у порту турецького Іскендеруна, зупинившись лише у 80-х кілометрах від Тартуса. Міністр закордонних справ Кіпру Ерато Козаку-Маркулліс повідомила, що кіпрська влада здійснює моніторинг корабля й віддала розпорядження не надавати дозволу на його вхід до кіпрських територіальних вод. 
 
 
Судно належить німецькій компанії Bockstіegel, і нині Мінекономіки Німеччини перевіряє інформацію про можливе порушення ембарго на постачання зброї до Сирії.
 
 
Зафрахтований Atlantіc Cruіser був одеською компанією Whіte Whale Shіppіng. Її керівництво обурене поширеною інформацією.  «Це абсолютна брехня. Ми зараз зв`язуємося зі Spiegel і подаємо на них у суд», - сказав у коментарі російському виданню Metro директор  White Whale Shipping Олександр Варваренко.
 
  
Сам капітан Atlantіc Cruіser, як відзначає Deutsche Welle, відімкнув радіолокаційне обладнання, оскільки він «дуже знервований», і корабель зник з радарів GPS. Екіпаж судна - 12 кіпріотів - відмовляються за рекомендаціями німецької сторони залишати корабель, посилаючись на незгоду української фрахтової компанії, яка наполягає на дотриманні контракту.

 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5684
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду