Білоруська спілка журналістів просить іноземних колег підтримати протест проти санкцій ЄС

10 Квітня 2012
5647
10 Квітня 2012
16:15

Білоруська спілка журналістів просить іноземних колег підтримати протест проти санкцій ЄС

5647
Журналісти державних ЗМІ вважають, що на них тисне Європа, щоб змінити редакційну політику
Білоруська спілка журналістів просить іноземних колег підтримати протест проти санкцій ЄС

Білоруська спілка журналістів на чолі з головою Анатолієм Лемешенком 9 квітня звернулася до закордонних колег з проханням підтримати хвилю загального обурення з приводу санкцій відносно Білорусі. Про це пише білоруський сайт 5min.by.

 

Європейські санкції запроваджені відносно 13 журналістів державних ЗМІ. На думку глави спілки журналістів, візовими санкціями ЄС намагається чинити тиск на білоруські мас-медіа з метою примусити їх до зміни редакційної політики та поглядів окремих журналістів.

 

«Ці дії суперечать "Європейській хартії свободи преси", прийнятій у Гамбурзі 25 травня 2009. Пункт 3 хартії говорить, що "право журналістів на збирання і поширення інформації та думок не повинно ставитися під загрозу, обмежуватися чи бути приводом для санкцій"», - заявив пан Лемешенко.

 

Крім того, голова БСЖ зазначив, що введення подібних санкцій є небезпечним прецедентом для всього журналістського співтовариства.

 

«Санкції ЄС не тільки спрямовані проти тих співробітників ЗМІ, які включені в чорний список, а й дають чіткий і недвозначний сигнал іншим журналістам про те, яка жорстка реакція може виникнути у разі, якщо інформація та думки, які вони поширюють, будуть суперечити позиції керівництва Євросоюзу», - наголошується в офіційній заяві БСЖ.

 

У своїй заяві спілка журналістів звертається до колег «з проханням висловити солідарність, зайняти консолідовану позицію у відстоюванні свободи слова, права на висловлення своєї точки зору, честі та гідності людей, які стали жертвою організованої кампанії наклепів і залякування».

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5647
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду