У «Газпром-Медіа» вважають, що події на НТВ – це демократія

20 Березня 2012
6788
20 Березня 2012
12:12

У «Газпром-Медіа» вважають, що події на НТВ – це демократія

6788
У «Газпром-Медіа» вважають, що події на НТВ – це демократія

Гендиректор російського холдингу «Газпром-Медіа» Микола Сенкевич пояснив, що фільм про опозицію на каналі НТВ є свідченням демократії, а хакерські атаки на канал здійснюються проти демократичних процесів. Так «Газпром-Медіа», до якого входить телеканал НТВ, офіційно відреагував на громадське невдоволення, викликане документальним фільмом «Анатомія протесту», пише NEWSru.com.

 

«НТВ - інформаційно-публіцистичний телеканал, що висвітлює всі аспекти життя суспільства і представляє всю палітру громадських думок і настроїв. Програми, що виходять на телеканалі в прайм-тайм, є майданчиком для громадських дискусій на найважливіші для суспільства теми. Зокрема, в програмі "НТВшники"18 березня обговорювалася тема долі Михайла Ходорковського. Більшість аудиторії зійшлося на думці про доцільність його звільнення. Очевидно, протест проти НТВ спрямований і проти цього продукту телеканалу», - підкреслив Сенкевич.

 

Він вважає, що «заклики до бойкоту НТВ і зрив роботи сайту фактично є діями, спрямованими проти демократичних механізмів, громадської дискусії і вільного обміну думками всіх членів суспільства».

 

«Газпром-Медіа» нагадує, що у фільмі «Анатомія протесту» автори матеріалу «розкритикували організацію мітингів» несистемної опозиції. Демонстрація фільму викликала негативну реакцію частини аудиторії, аж до закликів бойкотувати телеканал НТВ. Сайт НТВ піддався атакам хакерів, відзначає холдинг.

 

Нагадаємо, фільм «Анатомія протесту» вийшов на НТВ у вечірньому ефірі 15 березня. Його автори розповідають про платну участь людей у мітингах російської опозиції, допускаючи різкі висловлювання на її адресу. Попри критику представників опозиції, героїв фільму, блогерів і журналістів телеканал НТВ вирішив повторити 18 березня спецвипуск програми «НП. Розслідування», в рамках якої відбулася прем'єра картини.

 

Після виходу фільму, як повідомляла «Детектор медіа», про припинення співпраці з НТВ заявив медіахолдинг «Эксперт». Його представники назвали стрічку «грубою пропагандистською саморобкою». Колишній співголова партії «Права справа» Борис Надєждін, якого обурили деякі твердження з фільму «Анатомія протесту», подав позов про захист честі і гідності проти НТВ. Ще два позови проти каналу планує подати російська громадська організація «Демократичний вибір».

 

В останні дні сайт каналу НТВ піддавався DDoS-атакам, пов'язаним, на думку представників НТВ, саме з показом фільму «Анатомія протесту». У ніч на 18 березня сайт телеканалу відновив роботу. Натомість у мережі «ВКонтакте» стала недоступною група, присвячена мітингу «проти нахабної брехні телеканалу НТВ». Вдень 19 березня канал відзвітував, що до 14:00 сайт запрацював у повноцінному режимі, але з тих пір і по теперішній час відкривається з великими проблемами.

 

18 березня обурені фільмом «Анатомія протесту» користувачі соцмереж провели пікет «Проти нахабної брехні каналу НТВ» біля телецентру «Останкіно», аби висловити незгоду з авторами фільму та порушенням етичних норм журналістів НТВ. Раніше акції протестувальників проходили біля Останкіно та на Пушкінській площі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6788
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду