НМПУ радить Азарову «взяти уроки гарних манер»

19 Березня 2012
6421
19 Березня 2012
11:39

НМПУ радить Азарову «взяти уроки гарних манер»

6421
Він тикає журналістам, повчає, які йому питання треба ставити, а які ні
НМПУ радить Азарову «взяти уроки гарних манер»

Незалежна медіа-профспілка України рекомендує прем`єр-міністру Миколі Азарову взяти уроки у школі гарних манер. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

Така рекомендація з`явилася після його прес-конференції 17 березня на з`їзді Партії регіонів. «Він тикав журналістам, повчав, які йому питання треба ставити, а які ні. Відмовився відповідати на запитання про закордонну власність свого сина», - йдеться в повідомленні.

 

НМПУ констатує, що пан Азаров подібним чином поводиться не вперше. «І раніше він дозволяв собі відверто ігнорувати питання на тему  своїх і своєї родини майнових оборудок в Криму. Подібна поведінка може бути характерною для мафіозі, вважає медіа-профспілка, а не для високопоставленого державного діяча», - повідомляє прес-служба профспілки.

 

Медіа-профспілка нагадує, що будь-який державний чиновник утримується коштом платників податків. «І громадяни, які ці податки сплачують, мають право знати про майновий стан кожного чиновника, а тим більше такого високопоставленого, як глава уряду. Це не лише моральна норма, а й вимога Закону України «Про доступ до публічної інформації», в якому відмова надати відповідь на усний запит громадян передбачає адміністративне покарання», - вважає НМПУ.

 

«Чиновники самі мали б бути зацікавленні у шанобливому ставленні до журналістів, - зазначив голова НМПУ Юрій Луканов. - Адже неповага до преси повертається до них бумерангом. Їх самих перестає поважати суспільство, вони втрачають довіру. А без довіри до уряду з боку суспільства жодна політика не може бути ефективною».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6421
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду