Богатирьова створила експертну гуманітарну раду

14 Березня 2012
3849
14 Березня 2012
11:30

Богатирьова створила експертну гуманітарну раду

3849
Богатирьова створила експертну гуманітарну раду

Віце-прем'єр-міністр - міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова вирішила створити експертну раду, яка б давала їй поради з гуманітарних питань.

 

Наразі до дорадчого органу увійшли:

Василь Кремень - президент Академії педагогічних наук України;

Юрій Богуцький - перший заступник міністра культури;

Дмитро Богомазов - режисер, викладач;

Наталя Лигачова - шеф-редактор «Детектор медіа»;

Тарас Возняк - культуролог, політолог, головний редактор і засновник незалежного культурологічного журналу «Ї»;

Андрій Сердюк - президент Національної академії медичних наук України;

Віктор Щербина - доктор соціологічних наук, заступник директора з наукової роботи Інституту культурології НАМ України;

Андрій Єрмолаєв - директор Національного інституту стратегічних досліджень.

 

На першому робочому засіданні, яке відбулося 13 березня, члени експертної ради висловили свої пропозиції щодо активізації уряду у формуванні та реалізації гуманітарної політики.

 

Зокрема, Юрій Богуцький запропонував провести низку ознайомчих зустрічей з представниками культурних і мистецьких колективів. Тарас Вознюк вважає, що уряд мав би зосередитися на створенні позитивного іміджу України за кордоном як країни з великим культурним спадком. А саме провести протягом 2012 року культурні акції між Україною та іншими державами, пропагуючи надбання спільних культурних діячів.

 

Андрій Єрмолаєв висловив стурбованість тим, що український уряд вважають технократичним. Він порадив більше уваги приділяти гуманізації, інформаційній політиці, зробити популярним телеканал «Культура».

 

«Детектор медіа» на засіданні представляла оглядач Світлана Остапа, яка запропонувала урядовцям звернути увагу на законопроекти про суспільне мовлення, роздержавлення ЗМІ, виконати указ президента про ліквідацію НЕК та дослухатися до побажань медіаспільноти щодо змін до закону про захист персональних даних.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3849
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду