Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом побиття представниці «Репортерів без кордонів»

5 Березня 2012
9203
5 Березня 2012
19:00

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом побиття представниці «Репортерів без кордонів»

9203
Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом побиття представниці «Репортерів без кордонів»

5 березня прокуратура Подільського району міста Києва порушила кримінальну справу за фактом завдання легкого тілесного ушкодження Оксані Романюк - представниці міжнародної журналістської організації «Репортери без кордонів» в Україні. Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю МВС України.

 

Кримінальну справу порушено за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Провадження досудового слідства доручено Подільському РУ ГУ МВС України в місті Києві.

 

Раніше в порушенні кримінальної справи відмовила міліція.

 

Як нагадує УЗГ МВС, 6 лютого до Подільського РУ ГУМВС України в місті Києві по спецлінії «102» надійшло повідомлення про бійку на проспекті Свободи. Конфлікт виник через встановлення торговельних кіосків, що, на думку місцевих жителів, цілком незаконно.

 

Повідомлення було зареєстроване, а на місце події прибула слідчо-оперативна група. До міліціонерів звернулася Оксана Романюк, якій з її слів, були нанесені удари в обличчя. Під час конфлікту вона представлялася журналістом, однак не пред'явила посвідчення, оскільки на той момент його у потерпілої не було.

 

Подільське районне управління ГУ МВС України в місті Києві відмовило в порушенні кримінальної справи за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, оскільки не виявило складу злочину в діях невстановлених осіб.

 

Матеріали дослідчої перевірки було скеровано до прокуратури, яка прийняла рішення про порушення справи за іншою статтею.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9203
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду