У Сомалі ісламісти застрелили менеджера радіостанції

29 Лютого 2012
3674
29 Лютого 2012
12:04

У Сомалі ісламісти застрелили менеджера радіостанції

3674
У Сомалі ісламісти застрелили менеджера радіостанції

Ветеран сомалійської журналістики Абукар Хассан Мохамуд (Abukar Hassan Mohamoud) став жертвою нападу бойовиків у столиці країни Моґадішу, повідомляє з посиланням на місцевих репортерів нью-йоркський Комітет захисту журналістів (CPJ).

 

Вбивство було вчинено минулого вівторка біля оселі Абукара. Нападники п'ять разів вистрелили журналісту в голову та груди і швидко зникли з місця злочину. 49-річний журналіст помер від ран у шпиталі.  У нього залишилися дружина і дві  доньки.  

 

Стосовно мотивів злочину КЗЖ відзначає, що Абукар Хассан Мохамуд  докладав зусиль, щоб знову запустити в ефір приватну радіостанцію Somaliweyn, яку ісламістське угруповання  Al-Shabaab закрило й пограбувало 2010 року.

 

«Це холоднокровне вбивство поповнює довгий список злочинів із застосуванням насильства проти журналістів у Сомалі», - відзначає інша медіа-організація - «Репортери без кордонів» (RSF).

 

Абукар - другий  журналіст, який загинув цього року у Моґадішу. У січні, як повідомляла «Детектор медіа», було вбито директора медіа-мережі  Shabelle Хассана Османа Абді (Hassan Osman Abdi).

 

Протягом багатьох років Сомалі утримує сумну першість «найсмертоноснішої» на афиканському континенті країни для журналістів. За моніторингом «Репортерів без кордонів» та Національної спілки сомалійських журналістів (National Union of Somali Journalists (NUSOJ), 2011 року тут було вбито 4 журналісти, 2010 - 3, 2009-го - 9 журналістів. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3674
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду