Телетрансляція «Viva! Найкрасивіші» спровокувала конфлікт між організаторами та «1+1»

27 Лютого 2012
11122
27 Лютого 2012
17:59

Телетрансляція «Viva! Найкрасивіші» спровокувала конфлікт між організаторами та «1+1»

11122
Телетрансляція «Viva! Найкрасивіші» спровокувала конфлікт між організаторами та «1+1»

Організатор проекту «Viva! Найкрасивіші» - видавництво «Едіпресс Україна» - незадоволене діями свого телевізійного партнера, каналу «1+1». Як випливає з повідомлення організатора, канал показав скорочену телеверсію концерту.

 

Трансляція тривала 60 хвилин замість 90. До неї не увійшли виступи Світлани Лободи, дуету Злати Огневич і Олександра Кривошапка, Івана Дорна, групи «Інді», дуету Антоніни Матвієнко і Бондарчука, відеонарізка пам'яті Уїтні Х'юстон, соціальний ролик «Твори красиву Україну!». Також було скорочено промову ведучих Івана Урганта и Олі Полякової.

 

Як стверджує «Едіпресс», згідно договору, «1+1» не мав права вносити зміни до змісту концерту, за винятком рекламних блоків. Представник видавництва дізнався про наміри каналу скоротити телеверсію і намагався зв'язатися з працівниками каналу, однак так і не був допущений до процесу монтажу, зазначається у повідомленні.

 

Тепер організатори хотіли б отримати пояснення з боку «1+1». «У нас нет понимания, что могло заставить сотрудников телеканала, вопреки всем договоренностям и наработанной годами схеме сотрудничества, не допустить представителей VIVA! к монтажу телеверсии, перемонтировать ее по своему усмотрению в значительно сокращённую и не соответствующую сценарию, игнорируя при этом попытки представителей ИД "Эдипресс" выйти на связь и прояснить происходящее. Телеверсия номинации "Viva! Найкрасивіші 2011"» является продуктом, вышедшим в эфир без согласия ИД "Эдипресс Украина"», - говориться у повідомленні видавництва.

«Едіпресс» вважає, що у результаті монтажу телеверсія втратила «цінності бренду «Viva! Найкрасивіші», що завдало шкоди іміджу номінації.

 

Канал «1+1» вважає, що повністю виконав свої контрактні зобов'язання - показати телеверсію церемонії із дотриманням домовленостей з її спонсорами, - прокоментували «Детектор медіа» у прес-службі «1+1».

 

Прес-служба каналу зауважує, що програма «Viva самые красивые люди Украины» у неділю, 26 лютого  зібрала частку 9,5% за аудиторією люди 18-54, міста 50+, тоді як середня частка «1+1» у недільному праймі становить 17,5%. «Враховуючи доволі емоційну реакцію Viva на всі робочі процеси, що відбуваються до, під час і після церемонії, ми навряд чи бачимо перспективи подальшої співпраці з премією», - заявляє «1+1».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11122
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Che
4443 дн. тому
Плюсики замечательно поддались на провокацию Комаровского и Компани для увода Вивы на "Интер". В общем лохи.
//
4443 дн. тому
да в суд на этих мудаков с плюсов подать - и делов то!
Осторожно, ЦЕНЗУРА!
4444 дн. тому
Помимо музыкальных номеров 1+1 значительно обрезали речь Марченко, произнесенную после получения награды. Убрали часть о социально незащищенных женщинах Украины, учителях и врачах с мизерными зарплатами, а также часть, где она упомянула Тимошенко, не называя ее имени, сказав "женщина, которая ценой своей свободы отстаивает правду и справедливость". Весь этих слов зал взорвался аплодисментами!
мнение
4444 дн. тому
а что, у VIVA есть спецы по монтажу телеверсий и тому подобное, или же важно сидеть и трындеть от своего непонимания, у людей над головой? Радует, что наконец-то хоть кто-то, в лице "1+1" показал "заказчикам", что засовывать морду в телевизор можно по правилам того, куда ты засовываешь её и кроме формата "заказчика" есть еще телевизионные правила и формат. Иными словами, теледепартамент "1+1" ведь не рассказывает эдипрес: как им правильно издавать свою "Виву"..., и что всякие Кривошапки, возможно, зрителю просто не интересны, как и всякие сомнительные премии. Не нравится как показали? Ну покажите в следующий раз на Первом Национальном - там с радостью подбирают всякий хлам, изгнанный или отживший свое на других каналах....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду