Sunday Times опублікувала серії репортажів загиблої Мері Колвін

26 Лютого 2012
4526
26 Лютого 2012
10:27

Sunday Times опублікувала серії репортажів загиблої Мері Колвін

4526
Sunday Times опублікувала серії репортажів загиблої Мері Колвін

Британська газета The Sunday Times опублікувала на своєму сайті серії репортажів Мері Колвін. Військова журналістка американського походження загинула 22 лютого під час ракетного обстрілу у сирійському Хомсі. Тоді ж було вбито французького фотографа Ремі Ошліка.

 

Вшанувати пам`ять Мері Колвін The Sunday Times пропонує читачам. До їх уваги текстові та відеоматеріали журналістки із зон військових конфліктів у Чечні, Лівії, Косово, Сьєрра-Леоне, Зімбабве, Шрі-Ланки. Ознайомитися з ними можна на платній основі.

 

Як відзначають британські видання, Колвін вважала за принцип перебувати у епіцентрах зон військових конфліктів, аби докладно інформувати про людські жертви. У квітні 2001-го внаслідок осколкового поранення журналістка втратила ліве око. Відтоді чорна пов`язка у різних варіаціях стала її атрибутом.

 

Докладніше про журналістку, а також текст її промови  «Що значить бути військовим кореспондентом»  читайте у матеріалі Аркадія Сидорука «Мері з чорною пов’язкою».

 

Також The Sunday Times з`ясувала обставини загибелі Мері Колвін у Хомсі, відзначає Guardian. За цією інформацією, коли почався ракетний обстріл, журналістка намагалася залишити будинок, де розташовувався місцевий прес-центр. Однак підвело слідування місцевій традиції знімати взуття при вході до оселі. В ті дні у Хомсі стояла вогка зимна погода, відзначав друг Колвін, кореспондент Бі-бі-сі у Бейруті Джим Мюїр. Поки Колвін бігла по взуття до сусідньої кімнати, за кілька метрів у будівлю влучив снаряд. 

 

Тим часом у заблокованому урядовому військами Хомсі проходить конституційний референдум і продовжує гинути місцеве населення. Як повідомляла «Детектор медіа», іноземні журналісти і досі лишаються в місті. У тому числі, й ті, яких було поранено 22 лютого. Це  кореспондентка паризької Le Figaro Едіт Був’є (Edith Bouvier), яка потребує негайної операції на нозі і фотокореспондент лондонської The Sunday Times Пол Конрой (Paul Conroy) з осколковими ушкодженнями ноги. Також у Хомсі перебувають фоторепортер Le Figaro Вільям Деніелс (William Daniels) та кореспондент іспанської El Mundo Хав’єр  Еспіноса (Javier Espinosa).  

 

Тіла Колвін і Ошліка теж лишаються в Хомсі. 

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4526
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду