«Ростелеком» стане єдиним власником одного з найбільших кабельних операторів Росії

17 Лютого 2012
8121
17 Лютого 2012
13:07

«Ростелеком» стане єдиним власником одного з найбільших кабельних операторів Росії

8121
«Ростелеком» стане єдиним власником одного з найбільших кабельних операторів Росії

«Ростелеком» може стати власником одного з найбільших російських операторів платного телебачення «Національні телекомунікації» (НТК). 21 лютого рада директорів «Ростелекому» розгляне питання консолідації 100% НТК, пише газета «Коммерсантъ» з посиланням на власні джерела.

 

«Ростелеком» уже володіє 71,8% НТК, які придбав у лютому 2011 року в «Національної медіа групи» Юрія Ковальчука, «Сургутнафтогазу» і компанії Raybrook Limited Олексія Мордашова. Сума угоди становила 27,9 млрд рублів ($920 млн), тобто вся компанія була оцінена у 38,88 млрд руб. ($1,29 млрд).

 

Переговори про викуп решти 28,2% НТК «Ростелеком» веде з «Газпромбанком», який раніше викупив усі невеликі пакети акцій в інших міноритаріїв. За даними джерел газети, ціна пакету може становити 13,826 млрд руб. ($460 млн) при оцінці всієї компанії у 48,9 млрд руб. ($1,62 млрд).

 

ВАТ «Національні телекомунікації» - один з найбільших гравців російського ринку кабельного телебачення (бренд «Твое ТВ»). За оцінкою iKS-Consulting, НТК в першому півріччі 2011 року контролювала 19% ринку кабельного ТБ у Росії і 23% разом з абонентами «Ростелекому». Всього в НТК зараз 508 тис. абонентів інтернету широкосмугового доступу та 191 тис. абонентів цифрового ТБ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8121
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду