Деснянські чиновники відмовили СТБ в інформації про надані квартири

15 Лютого 2012
9406
15 Лютого 2012
14:00

Деснянські чиновники відмовили СТБ в інформації про надані квартири

9406
РДА не хоче розповісти, кому роздала державні квартири
Деснянські чиновники відмовили СТБ в інформації про надані квартири

Деснянська РДА Києва, посилаючись на рішення Конституційного суду, відмовила в доступі до інформації про державні квартири, що були надані в Деснянському районі в 2011 році. Про це Інституту масової інформації розповіла журналіст СТБ Наталя Соколенко, зазначається у повідомленні ІМІ.

 

У листопаді 2011 року канал СТБ отримав документи про те, як посадовці, аби стати до квартирної черги, «зробили для самих себе виняткові правила. Від простих охочих до безоплатних квадратних метрів вимагають, згідно з законом, київської прописки й постійного проживання в Києві протягом п'яти років. Натомість для себе чиновники РДА зробили виключення», - йдеться у повідомленні.

 

На запит Деснянська РДА відповіла відмовою, посилаючись на Закон «Про захист персональних даних» та рішення Конституційного Суду України у справі за конституційним поданням Жашківської районної ради Черкаської області щодо офіційного тлумачення положень частини першої, другої статті 32, частини другої, третьої статті 34 Конституції України.

 

Нагадаємо, цим рішенням Конституційний суд фактично виокремив держслужбовців в окрему касту, надаючи їм право «статусу публічної особи, зокрема державного службовця, державного чи громадського діяча, який відіграє певну роль у політичній, економічній, соціальній, культурній або іншій сфері державного та суспільного життя».

 

За визначенням Харківської правозахисної групи, «Конституційний Суд України вдався до неприпустимо розширеного тлумачення принципу заборони дискримінації, добре відомого європейському законодавству».


Як зазначає Наталія Соколенко, оскільки державні квартири надаються за бюджетні кошти, дані про їх розподіл мають бути в публічному доступі.

 

На думку медіаюристів, рішення Конституційного Суду - диверсія проти свободи слова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9406
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду