Визначено лауреатів премії імені Лесі Українки

15 Лютого 2012
5368
15 Лютого 2012
09:45

Визначено лауреатів премії імені Лесі Українки

5368
Визначено лауреатів премії імені Лесі Українки

14 лютого Комітет з присудження урядової премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва визначив лауреатів премії за 2011 рік у чотирьох номінаціях. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» більшість членів Комітету з присудження урядової премії ім. Лесі Українки віддали свої голоси за Юрія Логвина та його роман «Таємна перлина» видавництва «Ярославів Вал».

 

Художниці Людмила Кириленко та Олена Зеркалій стали лауреатами номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва». Перемогу їм принесли ілюстрації до книги Томаса Мелорі «Легенди про короля Артура» (літературний переказ А. Клімова) видавництва «Ранок».

 

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» перемогу здобув Харківський державний академічний театр ляльок ім. В. Афанасьєва за лялькову виставу за творами А. Шмідт «Про принців і принцес» режисера-постановника Оксани Дмитрієвої та художника-постановника Наталії Денисової.

 

Анімаційний фільм «Маленький великий пес» режисерки Людмили Ткачикової, художника-постановника Наталії Чернишової (студія «Укранімафільм») переміг у номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва».

 

За словами голови Держкомтелерадіо Олександра Курдіновича, загалом на здобуття премії надійшло 67 робіт.

 

Вручення нагород відбудеться 25 лютого - до дня народження української поетеси та драматурга Лесі Українки. Кожен з переможців отримає по 10 тисяч гривень

 

Довідка:

Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва присуджується щороку до дня народження Лесі Українки, 25 лютого, за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання. Статус урядової вона отримала 14 січня 2004 року.

 

Лауреатами Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки свого часу стали дитячі письменниці Тамара Коломієць і Марія Пономаренко, художники Владислав Єрко і Марина Пузиренко, творчі колективи Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка за виставу «Кайдашева сім‘я» за твором І.Нечуя-Левицького та Рівненського академічного обласного театру ляльок за виставу «Лісова пісня», а також режисери Роман Ширман і Олена Фетісова за художній фільм «Прикольна казка», Оксана Карпус за анімаційний фільм «Театральний роман» та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5368
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду