СТБ хоче збільшити доходи від спонсорства на 50% цього року

14 Лютого 2012
8435
14 Лютого 2012
14:11

СТБ хоче збільшити доходи від спонсорства на 50% цього року

8435
І сторив комерційний продакшн
СТБ хоче збільшити доходи від спонсорства на 50% цього року

Цього року телеканал СТБ планує збільшити доходи від спонсорства на 50% за рахунок зростання кількості проектів власного виробництва. Про це на презентації для спонсорів 13 лютого повідомила комерційний директор СТБ Ірина Андрющенко.

 

«Є дані рекламної коаліції, що спонсорство приносить близько 10% від прямої реклами. Спонсорство в Україні точно не вимірюється, адже такої, як на Заході, чіткої, відкритої оцінки бюджетів на спонсорство поки що немає. У 2011 році ми мали зростання спонсорських доходів близько 15%, цього року ми плануємо їх збільшити до 50%, оскільки зросла значно кількість проектів власного виробництва», - сказала вона.

 

Щоб залучати спонсорів і реалізовувати креативні спонсорські проекти, на СТБ в грудні 2011 року був створений спеціальний креативний підрозділ - комерційний продакшн. «Їхнє завдання - придумати найяскравіші ідеї та зробити 3D-графіку чи фільм для спонсорів, розробити та втілити найскладніші інтеграції», - сказала пані Андрющенко. Планується, що з березня штат підрозділу буде повністю укомплектований.

 

Окрім цього спонсорством продовжить займатися підрозділ «спонсорські інтеграції», продюсери якого супроводжують клієнтів від моменту ідеї до фінального фільму.

 

Як приклад успішного спонсорського проекту голова правління СТБ Володимир Бородянський показав під час презентації ролик про інтеграцію бренду Kenwood у кулінарне шоу «МастерШеф». У відеоролику суддя «МастерШефа» показував учасникам, як зробити масло: спершу за кілька хвилин він збив його на техніці Kenwood, а потім запропонував учасникам зробити це традиційним способом - збивати вручну в ступі (цей процес затягнувся на три години).

 

«З Kenwood у нас вийшла правильне поєднання ідеї, сценарію програми та результату, - вважає пан Бородянський, - Я проти того, щоб вантажити рейтинги тоннами. Я вважаю, що тонни - це добре, але тонни, приправлені класною ідеєю, працюють краще».

 

Володимир Бородянський

 

Презентація 13 лютого відбувалася в павільйоні, де знімаються «МастерШеф» і «Кулінарна династія». Канал запросив потенційних спонсорів відчути себе в ролі учасників шоу і позмагатися в приготуванні страв, щоб вони зрозуміли, як можна найкраще представити свій продукт у телепроекті. На основі цього буде знятий фільм для спонсорів.

 

Після «МастерШефа» СТБ планує запрошувати рекламодавців на проекти «Зіркові війни», «Танцюють всі! Повернення героїв», «Україна має талант», «Х-фактор» тощо.

 

«Але сьогодні перша зустріч, коли ми намагаємося поставити потенційних чи реальних спонсорів у центр проекту і зробити їх учасниками. Ми спробуємо показати їм увесь проект зсередини, інсайдерськи. Коли спонсори потрапляють у серце проекту, вони можуть зрозуміти, як найкраще представити свій продукт та вплести його в сценарій. І таким чином ми разом з нашим сейлз-хаусом StarLight плануємо презентувати всі наші ключові проекти», - наголосила пані Андрющенко.

 

За її словами, для великих шоу канал обирає три-чотири великих спонсори. Наприклад, у «МастерШефа» їх було чотири, в «Х-фактора» був один (Lipton), у другого сезону «Холостяка» буде двоє спонсорів (Dove та «Французький бульвар»). При цьому поки що креативний підрозділ не пропонуватиме партнерам спонсорство серіалів і телефільмів.

 

Учасники презентації

 

Також під час зустрічі зі спонсорами, Володимир Бородянський продемонстрував приклади спонсорської інтеграції в заставки й у великі шоу на різних каналах:

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8435
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду