У Житомирі виборча комісія напала на журналістів (+ВІДЕО)

12 Лютого 2012
10574
12 Лютого 2012
11:17

У Житомирі виборча комісія напала на журналістів (+ВІДЕО)

10574
Юрист комісії разом із заступником голови ОВК
У Житомирі виборча комісія напала на журналістів (+ВІДЕО)

11 лютого після засідання окружної виборчій комісії (ОВК) її представники напали на журналістів. Блогера Олександра Аронця вдарили в обличчя, журналісту Прохору Антоненку зламали камеру. Також постраждала кореспондент «Газети по-українськи» Олена Галагуза. Про це у своєму блозі на сайті «Української правди» повідомляє член Політради ВО «Свобода», журналіст Ігор Мірошниченко

 

За цією інформацією, членам ОВК не подобалася присутність журналістів у залі засідань. «Юрист комісії разом із заступником голови ОВК Мельничуком Андрієм Вікторовичем (1970 року народження, від Партії Регіонів), які перебували в нетверезому стані, напали на журналістів, намагаючись виштовхати останніх», - зазначив Ігор Мірошниченко.

 

За його словами, журналістам допоміг наряд міліції. «Лише наряд міліції, що прибув на місце подій трохи вгамував погромників. Наразі тривають слідчі дії. "Свободівці" подали заяву про злочин згідно із статтею 382 Кримінального Кодексу "Невиконання судового рішення", що "карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років"», - сказа Юрій Мірошниченко.

 

12 лютого 2012 року у Червоноармійському районі Житомирської області мають відбутись дострокові вибори у обласну раду по 41 мажоритарному окрузі. Участь у виборах бере кандидат від Всеукраїнського об'єднання «Свобода» голова Житомирської обласної організації, відомий правозахисник Сидір Кізін.

 

За словами Мірошниченка, раніше ОВК відмовилася реєструвати офіційних спостерігачів від кандидата-свободівця. 10 лютого Житомирським окружним адміністративним судом було винесено постанову, якою було зобов'язано ОВК зареєструвати офіційних спостерігачів від кандидата Сидора Кізіна. З цим рішенням не погодилася ОВК та подала апеляцію.

 

«11 лютого 2012 року Житомирський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Житомирської обласної виборчої комісії та зобов'язав останню зареєструвати 38 офіційних спостерігачів від Сидора Кізіна. 11-го лютого ОВК під час засідання відмовилася виконувати рішення суду та напали на журналістів», - розповів Юрій Мірошниченко.

 

Як видно на відео інциденту, після закінчення засідання ОВК представник «Свободи» називає ухвалені комісією рішення «злочинними». Представники ОВК наполягають на тому, що після закінчення засідання журналісти мають залишити зал засідань. (Інцидент починається з 4-ї хвилини запису).

 

 

 

«Детектор медіа» сподівається отримати коментар представників ОВК.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10574
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
jasen
4461 дн. тому
"Агент Діана", скільки Вам платить ФСБ Росії за 1 антиукраїнський коментар? Ганьба фальсифікаторам, брехунам і бандитам! Слава Нації! Наш лідер -- Олег Тягнибок!!! Хто козацького роду -- голосує за "Свободу", бо "Свободу" не спинити!
діана
4465 дн. тому
Щодо т.зв."журналістів" від житомирської"Свободи", то це фактично штабісти цієї партії.О.Галагуза -заст голови житомирської"Свободи" і прес-секретар .Колись справді співпрацювала з ГПУ, а зараз на одному з місцевих телеканалів.В манері житомирських свободівців- провокувати конфлікти і розкидати про це інфу по усіх можливих сайтах.Олені не завадило б , вибрати щось одне - чи журналістику чи політику . І не вводити в оману людей, надягаючи на себе личину "борця за справедливість".На жаль, про конфлікт інтересів і журналістську етику багато житомирських працівників ЗМІ(а інакше їх не назвеш)ніколи і не думають. Особливо ж , коли можна підлататись на виборах.Місцевим журналістам відомо, хто така О.Галагуза , а от десь може й справді подумають, що знову "наших бють"...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду