BBC та Sky News запровадили нову редакційну політику щодо Twitter

9 Лютого 2012
5308
9 Лютого 2012
17:56

BBC та Sky News запровадили нову редакційну політику щодо Twitter

5308
BBC та Sky News запровадили нову редакційну політику щодо Twitter

Компанія ВВС закликала своїх співробітників повідомляти екстрені та ексклюзивні новини насамперед у ньюзрумівську систему ВВС, звідки її зможуть взяти колеги з різних сервісів BBC (телебачення, радіо, онлайн), а не у Twitter. Про це йдеться в настанові редактора BBC із соціальних медіа Кріса Хамільтона.

 

«Ми раді, що маємо технологію, яка дозволяє нашим журналістам надсилати текст одночасно в ньюзрумівську систему і в їхні твітери. Але ми проясняємо, що наш пріоритет полягає в тому, щоб забезпечити важливою інформацією колег по BBC і через них нашу аудиторію - так швидко, як це можливо, і, звичайно, не після того, як вона досягне твітера», - написав пан Хамільтон.

 

Згодом у цій же настанові додалося уточнення, що BBC не заборонила своїм журналістам писати у Twitter, а лише попросила повідомляти найпершими колег.

 

Тим часом британський телеканал Sky News заборонив своїм співробітникам ретвітити в робочих акантах повідомлення користувачів, які не працюють у компанії. Про це повідомляє газета The Guardian. Також компанія заборонила писати в робочих акаунтах про події, які не стосуються безпосередньо роботи, та коментувати теми, які висвітлюють їхні колеги.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5308
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду