Кузьмін вважає, що журналістів використовують в інформаційній війні з метою повалення влади

2 Лютого 2012
10791
2 Лютого 2012
18:12

Кузьмін вважає, що журналістів використовують в інформаційній війні з метою повалення влади

10791
Перший заступник генпрокурора сам має журналістський диплом і впевнений у використанні журналістики для спецоперацій
Кузьмін вважає, що журналістів використовують в інформаційній війні з метою повалення влади

Перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін вважає, що в Україні журналістика використовується для спецоперацій, а проти української влади ведеться інформаційна війна з метою її повалення, і водночас ідеалізується українська опозиція. Про це він заявив в інтерв'ю «Незалежному бюро новин».

 

Пан Кузьмін сказав, що йому відомо про проплачених коментаторів і про спецоперації, психологічні війни, використання мас-медіа для прихованого управління свідомістю, і про роль журналістів у цих процесах.

 

На запитання, чи вважає він, що в Україні журналістика використовується для спецоперацій, Ренат Кузьмін відповів: «Абсолютно в цьому переконаний! І не лише в Україні. Усі спецслужби світу, навіть у найдемократичніших країнах, використовують журналістику у своїх спецопераціях. У наше століття розвитку комунікаційних технологій журналістика - одна з найважливіших складових психологічних воєн».

 

Він також висловив упевненість у тому, що Україна піддається інформаційній атаці ззовні із «цілком зрозумілими цілями». «Демонізація української влади й ідеалізація української опозиції - один з елементів цієї спецоперації. Навішування ярликів на українських чиновників з цієї ж опери», - заявив він і додав, що «мета очевидна - делигітимізація і повалення чинної української влади».

 

На запитання, чи ображений він на журналістів, Ренат Кузьмін сказав, що не ображений - він поважає їхню працю. «Моя мама була журналістом і я знаю, наскільки складна, а іноді й небезпечна це робота. Я сам маю журналістський диплом, який, до речі, отримав раніше за диплом юриста».

 

На прохання уточнити, що конкретно викликає його неприйняття журналістів, перший заступник генпрокурора зауважив, що не має неприйняття всіх без винятку журналістів, але крім цікавих і талановитих людей є й інші. «Ось вам подобається, що в нас усі вважають своїм боргом щось критикувати, не маючи ані життєвого, ані професійного досвіду? Абсолютно без знання предмету про щось чи про когось пишуть?», - поцікавився він. Зокрема, його обурює, що деякі журналісти «наполегливо і цілеспрямовано лили бруд» на слідчих у справі Кучми, не знаючи азів правової науки.

 

За його словами, деякі журналісти навіть не відрізняють журналістських жанрів, а намагаються вникати в прокурорську роботу. «Рівень професійної підготовки нульовий. Своєї роботи не знає, а намагається розмірковувати про мою. Оцінки давати, критикувати - курам на сміх», - заявив Ренат Кузьмін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10791
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
днепр
4483 дн. тому
Нам ТАКАЯ власть не нужна ! NACH !
студент
4483 дн. тому
Боится преступник. Правильно боится.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду