Ігор Луценко закликає «Комсомольскую правду» збалансувати інформацію про забудову біля Софії (ДОПОВНЕНО)

27 Січня 2012
8656
27 Січня 2012
11:21

Ігор Луценко закликає «Комсомольскую правду» збалансувати інформацію про забудову біля Софії (ДОПОВНЕНО)

8656
Ігор Луценко закликає «Комсомольскую правду» збалансувати інформацію про забудову біля Софії (ДОПОВНЕНО)

Активіст громадянської ініціативи «Збережи старий Київ», журналіст Ігор Луценко, закликає газету «"Комсомольская правда" в Украине» (КП) висвітлити точку зору громадськості на забудову по вулиці Гончара 17-23 в Києві в буферній зоні Софіївського собору. Причина такого звернення - публікація в газеті 23 січня інтерв'ю президента компанії «Нью Глобал Ентерпрайзес Компані» Пола Вотерса - інвестора скандальної забудови в історичному центрі, проти якої протестує громада Києва.

 

«Як журналіст, котрий побував у ролі головного редактора декількох медіапроектів і співвласником ЗМІ, я не схильний до різкою критики українських видань, що борються за читача і за свою прибутковість. Водночас вважаю, що подання інформації об'єктивно і всебічно ніяк не суперечить вказаним двом цілям - розширенню аудиторії та підвищенню прибутковості», - пише Ігор Луценко у своєму зверненні до головного редактора КП Оксани Богданової у блозі на «Українській правді».

 

Він наголошує, що інтерв'ю Пола Вотерса містить ряд прикро необ'єктивних тверджень, і таких необ'єктивностей настільки багато, що «можна сказати, містер Вотерс усе перевернув з ніг на голову».

 

Ігор Луценко закликає «всього-навсього врівноважити дуже тенденційне інтерв'ю думкою протилежної сторони - тієї ж пані Нікіфорової, наприклад (Ірина Нікіфорова - громадська активістка, яка, як сказав в інтерв'ю Пол Вотерс, «займається цією кампанією проти нас». - ТК). Або надати власний огляд правового статусу будівництва на Гончара 17-23. Інакше, виходить, що Пол Вотерс може говорити нісенітниці на сторінках вашого видання, а захисникам Софії Київської, які мають всі необхідні документи на підтримку своїх слів, слова не дають».

 

Сам Пол Вотерс в інтерв'ю називає протести активістів проти забудови «чорним піаром». І стверджує, що протестує три-чотири особи, які «видають себе за представників мешканців і займаються тим, що заважають будівництву. Це їхня робота, їм за це платять гроші».

 

«Я щиро бажаю, щоб жоден з ваших працвників (редакції КП. - ТК) не зазнавав таких погроз в ході з'ясування істини відносно будівництва на Гончара 17-23, яких зазнавали мої друзі та я», - звертається Ігор Луценко до Оксани Богданової.

 

У блозі Ігор Луценко наводить ряд документів, що спростовують твердження Пола Вотерса.

 

«Дайте альтернативну точку зору - у будь-якій зручній для вас формі», - ще раз закликає активіст.

 

Головний редактор «"Комсомольськой правды" в Украине» Оксана Богданова так прокоментувала «Детектор медіа» звернення Ігоря Луценка: «Ми з повагою ставимось до точки зору громадськості Києва й плідно співпрацюємо з активістами громадських рухів, підтвердженням чого є матеріали, які було розміщено на сайті www.kp.ua та опубліковано на шпальтах нашого видання. Що стосується звернення Ігоря, я висловлю свою точку зору з цього приводу найближчим часом на сайті "Комсомольської правди" в Україні"».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8656
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вова
4627 дн. тому
Это он еще газету Сегодня не видел.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду