Кінокомпанії України створили «Українську кіноасоціацію»

26 Січня 2012
11097
26 Січня 2012
16:19

Кінокомпанії України створили «Українську кіноасоціацію»

11097
Президентом обрано Дениса Ржавського, виконавчим директором - Марію Говоруху
Кінокомпанії України створили «Українську кіноасоціацію»

25 січня вітчизняні кінокомпанії країни створили «Українську кіноасоціацію», призначену для захисту інтересів українського кінобізнесу. Про це повідомляє прес-служба новоствореної організації.

 

До складу асоціації увійшли кінопродюсери, дистриб'ютори, представники кінотеатральних мереж. Наразі в асоціації вже 12 українських компаній: Pronto Film, Arthouse Traffic, Film.ua, Postmodern, Kinofabryka, Interfilm Productipn Studio, Digital Cinema Ukraine, Kinotur Digital Intermediate Lab, Patriot Film, «Лінія-Кіно», «Кіноманія», «Синергія». Ще дві громадські організації (Асоціація продюсерів України і АРМА України) розпочали процедуру вступу.

 

Президентом асоціації обрано Дениса Ржавського, виконавчим директором - Марію Говоруху.

 

За словами одного з ініціаторів створення асоціації, керівника компанії «Артхаус Трафік» Дениса Іванова, кінобізнесу необхідно об'єднатися для створення сучасної конкурентоспроможної індустрії: «Довгий час Україна залишалася на узбіччі глобального кінопроцесу. На наш ринок зливали, здебільшого, російські серіали та голлівудські блокбастери - свого ж продукту не було. Сьогодні потрібно не тільки знімати власне кіно, але й зробити його модним серед українців. Ми хочемо, щоб глядач із задоволенням дивився якісний національний продукт».

 

«Держава зробила перший крок, включивши кіно до переліку пріоритетних галузей країни. У кілька разів збільшено державний бюджет на створення і розповсюдження українських картин, кіновиробники отримали податкові пільги. Створення кіноасоціації - це наступний крок у становленні українського кінобізнесу. Разом ми зможемо забезпечити відродження українського фільму на всіх етапах: від створення до виходу на широкий екран», - коментує президент «Української кіноасоціації» Денис Ржавський.

 

Зокрема, у 2012 році «Українська кіноасоціація» зробить ставку на розвиток кінотеатральної інфраструктури. «У цьому році один з наших пріоритетів - стимулювати збільшення кількості кіноекранів у країні. Чим більше екранів, тим більше глядачів побачать український фільм, тим прибутковішим стане національний кінобізнес. А значить - з'являться гроші для інвестицій у нові проекти. У кіно кількість перетворюється в якість - це факт», - говорить Ігор Савиченко, продюсер компанії Pronto Film.

 

У планах організації також - активна участь у розробці нового законопроекту «Про кінематографію» і «Концепції Державної програми розвитку національної кіноіндустрії на 2012-2017 роки».

 

Як зазначається, аналогічна організація «Американська асоціація кінокомпаній» (Motion Picture Association of America) була створена у США в 1922 році і сьогодні є головним модератором кіноринку Штатів. Організація об'єднала найбільших кіновиробників, таких як The Walt Disney Company, 20th Century Fox та інших.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11097
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду