Іван Дем’янюк просить 25 тис. євро на суд з Bild.de

21 Січня 2012
5309
21 Січня 2012
09:43

Іван Дем’янюк просить 25 тис. євро на суд з Bild.de

5309
у Німеччини
Іван Дем’янюк просить 25 тис. євро на суд з Bild.de
Засуджений у Німеччині колишній наглядач концтабору Собібор Іван Дем'янюк просить збільшити суму відшкодування судових видатків у процесі проти німецького інтернет-видання Bild.de, повідомляє «Німецька хвиля». Позивач наполягає на 25 тисяч євро.

Скаргу до Вищого земельного суду Дюссельдорфа, що у Північному Рейні – Вестфалії подав адвокат Дем'янюка. У позовній заяві сайт Bild звинувачують у наклепі.
Раніше Дем`янюк вже довів у суді, що Bild.de не мав називати його «воєнним злочинцем», «нацистським головорізом» та «бестією концтабору» ще до винесення  вироку мюнхенським судом. Тоді Дюссельдорфський суд мав відшкодувати Дем'янюкові судові видатки у сумі 5 тис. євро, хоча він просив 25 тис. Судді зупинилися на цій сумі, оскільки, на їх думку, шансів отримати відшкодування моральних збитків від Bild.de Іван Дем'янюк не має.

Нагадаємо, 91-річного уродженця України Дем'янюка у травні 2011-го року мюнхенський суд визнав винним у сприянні вбивству 27 тисяч 900 осіб у концтаборі Собібор. Його засудили до 5 років ув'язнення. У грудні 2011 року суд США відхилив заяву засудженого на отримання втраченого ним американського громадянства, і Дем'янюк продовжує мешкати у будинку для літніх людей в Баварії, оскільки не може залишити країну без паспорта.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5309
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду