Російський уряд хоче дослідити затребуваність політичних новин у соцмережах

19 Січня 2012
12257
19 Січня 2012
12:56

Російський уряд хоче дослідити затребуваність політичних новин у соцмережах

12257
Російський уряд хоче дослідити затребуваність політичних новин у соцмережах

Уряд Російської Федерації планує замовити наукові дослідження впливу на молодь політичних новин та їхньої затребуваності аудиторією соціальних мереж. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на план-графік закупівель для держпотреб у 2012 році.

 

Перелік замовлень, опублікований 19 січня на сайті управління справами президента РФ, включає 32 науково-дослідні роботи орієнтовною вартістю від 900 тис. до 5 млн рублів.

 

У галузі мас-медіа для апарату уряду передбачається замовити роботи на теми «Аналіз впливу політичних новин на молодіжну радіоаудиторії» (1,8 млн рублів), «Аналіз потреб у новинній політичній та економічній інформації користувачів соціальних мереж Facebook і Twitter» (1,5 млн рублів) і «Закордонний досвід організації аналітичної роботи в галузі ЗМІ в органах державної влади» (1,8 млн рублів).

 

Зазначимо, що російський уряд також цікавиться аналізом закордонного досвіду в попередженні міжетнічних конфліктів. Відразу два дослідження, які пропонується виконати у формі порівняльного аналізу російського і зарубіжного досвіду, будуть стосуватися методів збереження міжнаціональної злагоди. Одне з них вартістю 1,4 млн рублів буде присвячено механізмам формування культури міжнаціонального спілкування серед молоді, друге за 1,5 млн - механізмам попередження етнічних конфліктів.

 

Найбільше влада готова заплатити за роботи в галузі освіти. Так, 5 млн рублів виділяється на аналіз індикаторів, що відображають «стан системи загальної освіти, у тому числі розмір заробітної плати вчителів і рівень дефіциту вчителів-предметників», ще 4,8 мільйона - на «розробку і створення інформаційної системи взаємодії з освітніми та науковими установами, підвідомчими уряду РФ».

 

Повідомлення про проведення торгів із запитами цінових пропозицій передбачається розмістити в березні, термін виконання всіх контрактів - 1 жовтня 2012 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12257
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду