«Футбол» удвічі підняв ціни для кабельників

19 Січня 2012
8575
19 Січня 2012
11:38

«Футбол» удвічі підняв ціни для кабельників

8575
«Футбол» удвічі підняв ціни для кабельників

Телеканал «Футбол» з 1 січня більш ніж удвічі підвищив плату за ретрансляцію для кабельних мереж. Нова базова ціна (без урахування знижок) на право ретрансляції в базових пакетах становить 67 копійок за одного абонента на місяць (у 2011 році було 30 копійок). Про це «Медіабізнесу» повідомив директор департаменту дистрибуції та розвитку мереж мовлення ТРК «Україна» Андрій Мальчевський.

 

За його словами, при розрахунку роялті враховуються тільки абоненти платних базових пакетів, виключаючи передплатників соціальних пропозицій. При цьому існує система знижок - від 5 до 40%, яка залежить від розміру абонентської бази.

 

Угоди з провайдерами укладаються на рік - до 31 грудня 2012 року - і умови, прописані в них, будуть чинними протягом усього строку договору без змін. Ті, хто нині не уклали угоди на 2012 рік з новими умовами, будуть відключені з 1 лютого.

 

Пан Мальчевський пояснює підвищення ціни бажанням вивести канал на самоокупність.

 

«У 2011 році вартість прав на футбольні події виросла на сотні відсотків. Наприклад, вартість прав на трансляцію матчів української "Прем'єр-ліги" на 2012-2013 роки зросла в 7 разів ($15 млн), порівняно з 2009-2010. Плюс, канал "Футбол" придбав субліцензію на трансляцію всіх 31 матчів Євро-2012. Склалася ситуація, коли нам потрібно приймати рішення: або зменшувати витрати на контент і цим суттєво погіршити програмне наповнення, або збільшити надходження від дистрибуції для продовження існування каналу з якісним контентом», - сказав він.

 

Але, за його словами, навіть при нинішній ціновій політиці реальна ціна каналу «Футбол» суттєво нижча, ніж у подібних зарубіжних платних каналів.

 

Андрій Мальчевський зауважив, що більшість провайдерів - близько 75%, включаючи найбільших гравців ринку, - прийняли нові умови дистрибуції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8575
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду