Премію ім. Стуса здобули Захаров, Жиленко та В’ятрович

14 Січня 2012
4510
14 Січня 2012
19:09

Премію ім. Стуса здобули Захаров, Жиленко та В’ятрович

4510
Премію ім. Стуса здобули Захаров, Жиленко та В’ятрович
У Києві вручили премію імені Василя Стуса, повідомляє «Радіо Свобода». Її лауреатами стали засновник Харківської правозахисної групи Євген Захаров, київська поетеса Ірина Жиленко та історик Володимир В’ятрович зі Львова. 

«Віднині ці троє особистостей – в одному сонмі з українською інтелектуальною елітою, яка має високі моральні чесноти і визначену громадянську позицію», – сказав під час вручення премії публіцист, правозахисник, колишній президент Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Євген Сверстюк.

Раніше лауреатами премії імені Стуса стали Опанас Заливаха, Ольга Богомолець, Ігор Калинець, Володимир Кульчинський та ще близько шістдесяти українських митців, науковців, письменників, правозахисників.

Премію імені Василя Стуса започатковано 1989 року з ініціативи Української асоціації незалежної творчої інтелігенції. Її отримують люди, активно присутні у громадському і творчому житті держави, за свої талант та хоробрість», – наголосив Сверстюк у розмові з «Радіо Свобода».

Вручення премії відбулося в рамках започаткованого понад двадцять років тому Свята Різдвяних Василів, присвяченого пам’яті борців за Україну. Саме на Різдво 1938 року народився Василь Стус; 1935 року – Василь Симоненко.
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4510
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду