Розробник урядового сайту хоче судитися з Томенком

13 Січня 2012
1102
13 Січня 2012
14:05

Розробник урядового сайту хоче судитися з Томенком

1102
Розробник урядового сайту хоче судитися з Томенком

Компанія «Софтлайн-IT» відкидає звинувачення Миколи Томенка про завищення ціни на модернізацію сайту Кабміну «разів у десять». Про це йдеться у прес-релізі компанії, розміщеному на b2blogger.

 

«Софтлайн-IT» вважає звинувачення Миколи Томенка непрофесійними і вимагає узяти свої слова назад. В іншому разі компанія має намір звернутися із позовною заявою до суду. Компанія заявляє, що усі звинувачення базуються на думках анонімних експертів: «Компанія "Софтлайн-IT" вважає цих "анонімних експертів", вигаданими Миколою Томенком, персонажами, яких він винайшов для того, щоб надати своїм словам хоч якусь вагу», - йдеться у повідомленні.

 

Як зазначає компанія, для реалізації проекту такого рівня потрібно залучити чотирьох Java-розробників. Зарплата кожного, за інформацією «Софтлайн-IT», має складати не менше 25 тис грн на місяць: «По термінах така робота виконується за 3-4 місяці, однак через те, що сайт Кабміну був розроблений на платформі компанії "Софтлайн-IT", його вдалося модернізувати за 2 місяці». Таким чином, витрати лише на оплату праці склали 122 111 грн на місяць. Крім того згадуються витрати на утримання офісу, ПДВ і податок на прибуток.

 

«Якщо Микола Томенко навчався у школі, то йому буде нескладно підрахувати, що прибуток від роботи з сайтом Кабміну для компанії "Софтлайн-IT" є мізерним» - зазначається у прес-релізі.

 

Нагадаємо, а початку року Урядовий портал (http://www.kmu.gov.ua/) оновив свій дизайн.

 

У перші кілька днів роботи сайт час від часу «падав». Компанія «Софтлайн-IT» стверджує, що це відбувалося внаслідок виходу із ладу серверного обладнання: «Наразі Урядовий портал працює без перебоїв, хоча роботи з його налаштування триватимуть ще кілька днів».

 

Як повідомляв сайт «Наші гроші», 9 червня 2011 року господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабінету Міністрів України уклав угоду із ЗАТ «Софтлайн» на послуги програмного забезпечення вартістю 200 тис грн. Компанія мала отримати кошти за супроводження, інформаційне наповнення та підтримку урядового сайту

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1102
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
допитливий
4643 дн. тому
"чотирьох Java-розробників. Зарплата кожного... має складати не менше 25 тис грн на місяць" - Незрозуміло, чому 4, а не 40, і чому така низька зарплата. Може, малося на увазі євро, а не гривня?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду