Ex.ua пояснив, чому заблокував пародійний ролик ТВі про Януковича

10 Січня 2012
16490
10 Січня 2012
17:05

Ex.ua пояснив, чому заблокував пародійний ролик ТВі про Януковича

16490
Ex.ua пояснив, чому заблокував пародійний ролик ТВі про Януковича

Файлообмінний ресурс Ex.ua заблокував пародійний ролик каналу ТВі на новорічне привітання Віктора Януковича, тому що не хоче розпалювати політичні суперечки.

 

Як пояснив інтернет-виданню AIN.ua представник Ex.ua Юріс Пісковий, ролик був обмежений для публічного доступу з власної ініціативи порталу. «Такі ролики викликають неоднозначну реакцію наших користувачів. Обговорення виливаються в гостру полеміку й тисячі коментарів. Однак для нас розпалювання політичних суперечок неприйнятне. Ми не хочемо перетворювати розважальний ресурс на майданчик для агітації, пропаганди і дискусій на політичні теми», - сказав він.

 

Він також додав, що будь-який користувач, який розміщує ролики на політичні теми, може робити це в групі за інтересами. «Ми дотримуємося таких принципів не лише відносно політики, але і відносно релігії, а також матеріалів, заборонених комісією із суспільної моралі», - сказав пан Пісковий.

 

Генеральний директор каналу ТВі Микола Княжицький прокоментував це пояснення Ex.ua у Facebook: «Так цікаво, головний дуже талановитий і якісний піратський ресурс України заговорив про цінності. Бо якщо піратствуєш, з владою не можна сваритися:). Так і тримається наша система-злодій злодію око не виклює:)».

 

Як писала «Детектор медіа», адміністрація найпопулярнішого українського сервісу зберігання інформації заборонила розміщувати відеоролик в публічному доступі, змінивши його статус на приватний, посилаючись на пункт 2.3.6 «Загальних правил розміщення інформації». Цей пункт забороняє розміщувати об'єкти, що містять будь-які прямі та/або непрямі висловлювання, що ображають державу Україна та/чи її суверенітет, уряд і державні символи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16490
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мнение-2
4645 дн. тому
Кстати, пусть княжицкий пояснит: почему с того же ресурса и со многих других, включая поисковые словестные запросы, удалены темы и вопросы по поводу фильма "Просто Юля....". Что-то не вижу возражений и нареканий с его стороны по поводу чистки по политической целесообразности, по поводу цензуры и прочего? Ведь, княжицкий, как я понимаю, за демократию, свободу слова, плюрализм мнений. Так вот, к его сведению, информация об одном и том же и одних и тех же людях может быть разной, как и разное мнение и отношение к этому людей, получающих такую информацию. Люди у нас - не дураки, сами разобрались бы: что - правда, что - вымысел.Почему же его лишь возмущает, когда удаляется крамола только на одну из сторон?
мнение
4645 дн. тому
а в чем проблема у княжицкого? пусть свои тупые перлы на сайте собственной телекомпании разместит. или там какой-то "секретный" сайт? или весь бзззздеж этот потому, что ни сайт телекомпании княжицкого, ни тем более его ублюдочно-убогий канал практически никто не посещает, а "кусать(кушать) хоцеца, да"? Тем более, что "шоу" его с душком на канале с рейтингом ниже 0 не то чтобы в новогоднюю ночь, но и во все другие дни врят ли кто-то смотрел. И этот изрыг от ТВ-,,,уй - уж точно не то, что хотели бы видеть миллионы здоровых в дружбе с головой людей в новогодние праздники (что,кстати, показал и рейтинг телесмотрения). Что же касательно задетого здесь файлообменного ресурса EX.UA, то это - один из немногих полезных и соблюдающих законы (в т.ч. об авторском праве), как это не странно для княжицкого, украинских ресурсов. Потому, гони, дядя, да не загоняйся! Твой убогий канал мало кто смотрит или никто не смотрит, даже несмотря на вашу "псевдо-революционность", потому что людям уже ваши унитазные революции давно поднадоели, а весь прочий контент канала настолько узконишевый, что какой-нибудь "телемагазин" и то смотриться куда привлекательнее для телесмотрения. Потому, сколько выдутых из презерватива сканадалов и бурь в стакане не поднимай, а на рейтинг это особо не повлияет. Так мало того, у тех, кто относился хоть как-то нейтрально к этому всему, ваше поведение вызывает отвращение и сплошной негатив, что в копилку потенциальных зрителей и доходов канала баллов не добавляет, это уж точно.
boss
4645 дн. тому
Хороший PR ход. Щаз фсе ломанутся искать найпопулярниший файлоимитатор в Украине.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду