Британські батьки занепокоєні «Свинкою Пеппою»

9 Січня 2012
7565
9 Січня 2012
09:32

Британські батьки занепокоєні «Свинкою Пеппою»

7565
«Мультик спонукає дітей фукати на овочі і вимагати на сніданок шоколадний торт!»
Британські батьки занепокоєні «Свинкою Пеппою»
Британські батьки занепокоєні поганим впливом анімаційного фільму «Свинка Пеппа» (Peppa Pig) на виховання найменших глядачів, пише The Telegraph.
  
 
Мультсеріал виробництва британської Contender Entertainment транслюється на британському ТБ і, з телеканалів та інтернету, знайомий глядачам інших країн. Він оповідає про пригоди «симпатичної маленької свинки, яка мешкає разом зі своїми батьками та братиком». За задумов творців, Пеппа любить гратися, знайомитися і стрибати брудними калюжами. Усі її пригоди мають благополучний фінал і супроводжуються вибухами рохкання та сміху. «Неймовірно смішний і добрий мультфільм неодмінно подарує добрий настрій батькам та їх дітям», - стверджують автори «Свинки Пеппи». 

Іншої думки про їх творіння самі батьки. Чимало британців занепокоєні тим, що діти копіюють поведінку Пеппи: хлюпаються в калюжах по дорозі до школи, вимагають, за звичкою Пеппи, шоколадний торт на сніданок, а на овочеві страви реагують вигуками «Фу!».

Психолог доктор Арік Сігман, якого цитує The Telegraph, стверджує, що звички Пеппи лише відображають особливості нового покоління дітей, яким притаманно більше єхидства і змагальності. Він відзначив, що поведінка свинки властива й героям решти телепрограм. «Близько 80% мозку дітей активно розвивається до трирічного віку, тож якщо цей час вони проводитимуть біля телевізора, малюки просто копіюватимуть поведінку людей і персонажів, яких вони бачитимуть», - пояснив психолог. І зазначив: «Проблема в тому, що дитині практично неможливо пояснити, хто прикидається, а хто ні».

«Детектор медіа»
Постер - starstore.com 
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7565
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду