Китай зменшив кількість розважальних шоу на 70%

4 Січня 2012
2386
4 Січня 2012
17:09

Китай зменшив кількість розважальних шоу на 70%

2386
Китай зменшив кількість розважальних шоу на 70%

Китайські супутникові телеканали на дві третини зменшили кількість розважальних програм, виконуючи наказ уряду. Про це повідомляє ВВС.

 

Державні китайські медіа стверджують, що канали тепер випускають програми, які сприяють «традиційним чеснотам» і «соціалістичним цінностям». Конкурси талантів та шоу побачень вони прибрали з ефіру як надмірно розважальні і такі, що є виявом несмаку.

 

Нагадаємо, Державна адміністрація КНР з питань радіо, кінематографу та телебачення ввела низку обмежень для розважального контенту на всіх 34 супутникових каналах країни. З 1 січня 2012 року ці канали мали право транслювати лише 2 розважальних шоу на тиждень.

 

У грудні 2011-го у КНР запропонували обмежити виробництво фільмів, що «суперечать принципам КНР». Було представлено відповідний законопроект. У рамках документу китайська влада запропонувала жорстку систему обмежень на показ рекламних роликів, порушення якої загрожує кінотеатрам штрафами і втратою ліцензії. Крім того, діє заборона переривати рекламою серіали, які виходять з 19.00 до 21.00. В інший час багатосерійні фільми можна переривати на рекламу лише один раз. При цьому тривалість рекламного блоку не має перевищувати 2,5 хвилин.

 

Минулого року у Китаї заборонили фільми про подорожі в часі, оскільки такі стрічки, на думку ініціаторів заборони, демонструють неповагу до історії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2386
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду