Сказ – це хвороба чиновників, неспроможних вирішити питання безпритульних тварин гуманним шляхом

3 Січня 2012
19247
3 Січня 2012
09:03

Сказ – це хвороба чиновників, неспроможних вирішити питання безпритульних тварин гуманним шляхом

19247
Сказ – це хвороба чиновників, неспроможних вирішити питання безпритульних тварин гуманним шляхом

Останнім часом українські ЗМІ все частіше проводять навмисну дезінформацію населення за вказівкою влади. Медіа знову стають дуже зручним інструментом зомбування населення. Пригадайте: у червні нам «прогнозують» недоурожай на овочі (а значить, і їх здорожчання), у вересні готують людей до зимової епідемії грипу з нав'язливими порадами-погрозами вакцинуватися. А от нарешті підкинули трилер про сказ.

 

Вже більше тижня заповзяті слуги влади перемелюють повідомлення про сказ у столиці. Начебто зареєстровано 3 випадки нападів скажених собак на людей, а постраждали 4 особи, серед них - вагітна жінка. Такі телеканали, як «1+1», «СІТІ», «СТБ» та інші зазвичай подають новини з відвертим натуралізмом, щедро приправляючи свої сюжети трупами та репліками натовпу з погано прихованою нецензурною лексикою. Однак у сюжетах про сказ раптом обмежились дуже абстрактними загальними рисами: якісь особи, якась жінка... А де ж зйомки у лікарні, де коментар медперсоналу, де висновки експертизи фахівців про те, що таки дійсно це сказ?


Така подача наводить на думку: а чи була жінка? Відомо лише, що був собака Черниш, а тепер його нема. Його швиденько позбавили життя, хоча за правилами тварина повинна перетримуватися 10 днів у спеціальному пункті на вул. Волинській, 12 для виявлення вірусу сказу.


Волонтери, які роками своїм коштом годують, соціалізують, стерилізують і ВАКЦИНУЮТЬ собак, перебувають у паніці. Як доказати репресивним органам, що їхні собаки не несуть ніяких загроз населенню? Товариства захисту тварин, яких утворилося чималенько за останні роки, не поспішають піднімати це питання перед київською владою. А тим часом маховик репресій розкручується далі. Сьогодні скажений собака на Подолі, а завтра він вже на Русанівці, позавтра ідею підхоплять інші міські та селищні ради...


Деза настільки грубо сфабрикована, що людям вже стає зрозуміло: це не хвороба, це синонім корупції. Київські чиновники не зуміли (не хотіли) виконувати програму зі стерилізації, яка була затверджена ще наприкінці 2007 року, а гроші на її реалізацію потратили на повторні вибори мера Черновецького. Далі покрити казнокрадство допомогла криза... Саме такі пояснення звучали наприкінці 2008 з боку молодої команди цього авантюриста, а зараз намагаються «впарити» людям, що гроші взагалі не виділялись.


Отже, час прогаяли, а тим часом футбольний чемпіонат вже на носі. Тоді згадали призабутий лозунг «Дайош пятілєтку за трі года!» і випустили джина з пляшки. Таким чином влада має змогу піймати двох зайців: продемонструвати наляканим обивателям, як вона їх захищає від скажених собак, а з іншого - зробити сказ додатковим джерелом прибутку. Тож чому дивуватися, що найчесніший «5 канал» вже висуває гіпотезу епідемії у масштабах країни, і на подолання цієї катастрофи вже визначили круглу суму: не менш як...100 млн. грн.

 

Анжеліка КОМАРОВА, голова СВЖ «Природа над усе»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19247
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду