Продавці преси готуються страйкувати

30 Грудня 2011
9716
30 Грудня 2011
12:18

Продавці преси готуються страйкувати

9716
Продавці преси готуються страйкувати

У Києві продавці преси готуються до страйку. Про це повідомляє «Сегодня».

 

За інформацією видання, страйк зумовлений тим, що 29 грудня депутат Київради не прийняли рішення щодо упорядкування торгівлі  у МАФах, яке надало б можливість «спокійно працювати».

 

Голова Асоціації преси Олексій Бабанський зазначив, що чиновники обіцяли звільнити продавців преси від сплати пайового внеску: «Потім обіцяли, що зроблять його мінімальним. Але, за нашими даними, на закритому засіданні мерії був представлений проект, за яким ми маємо сплатити на рік 7 тисяч 500 гривень внесків та 5 тисяч 600 гривень за паспорт, і ще плачувати погодження з «Київгазом», «Київводоканалом». Для нас це дорого. До того ж збираються не пускати пресу, як і всі МАФи, в зону НСК «Олімпійський», до переходів і метро».

 

Однак Юрій Дмитрук, депутат Київради та голова тимчасової комісії з МАФів, пообіцяв у коментарі виданню до кінця лютого прийняти рішення: «І свої обіцянки для продавців преси виконаємо, вони працюватимуть спокійно».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», київські депутати пропонували упорядкувати торгівлю пресою в метро і звільнити кіоски від пайових внесків.

 

Кіоски, які торгують друкованими ЗМІ, можуть отримати 90%-ву знижку на оплату пайових внесків в утримання об'єктів благоустрою. Проект відповідного рішення Київради розробило Головне управління містобудівництва і архітектури КДМА.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9716
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду