НРКУ перейде на мовлення на середніх хвилях за допомогою DRM-передавачів

27 Грудня 2011
8508
27 Грудня 2011
14:52

НРКУ перейде на мовлення на середніх хвилях за допомогою DRM-передавачів

8508
НРКУ перейде на мовлення на середніх хвилях за допомогою DRM-передавачів

Два канали Українського радіо перейдуть на мовлення на середніх хвилях за допомогою нових цифрових радіопередавачів DRM-формату, оскільки не мають мережі FM-мовлення. Про це в інтерв'ю «Телекритиці» сказав голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдінович.

 

«Враховуючи, що Національна радіокомпанія не має системної мережі в FM-мовленні і вже не матиме внаслідок відсутності частотного ресурсу та шаленої конкуренції комерційних мовників, тому колегією Держкомтелерадіо було прийнято рішення про перехід як мінімум двох програм НРКУ на мовлення на середніх хвилях», - пояснив він.

 

За його словами, відповідні ліцензії є, частотний ресурс також є, немає тільки якісних передавачів. «Мова йде про закупівлю сучасних 15-16 цифрових радіопередавачів DRM-формату, які можуть працювати як у цифровому, так і в аналоговому радіомовленні. Розмістивши їх по всій території України, ми зможемо надати можливість доступу до програм Національного радіо як мінімум 85-90% населення», - зауважив пан Курдінович.

 

За його словами, заміна застарілих аналогових передавачів дасть змогу зекономити кошти, оскільки нові передавачі споживають втричі менше електроенергії.

 

Він уточнив, що кошти на це переоснащення прямим рядком у бюджеті не передбачені, але вони мають надійти за рахунок централізованого розподілу капітальних видатків. «Є відповідне доручення президента України Кабміну та Мінфіну внести конкретні пропозиції з вирішення цього питання. Ми підготували повністю всю технічну документацію, проект створення такої мережі. Єдине, що залишається нам - отримати фінансування, оголосити тендер і закупити передавачі. Проблема буде вирішена всерйоз і надовго. Після переходу на цифровий стандарт радіомовлення у нас буде створена нормальна цифрова радіомережа», - наголосив голова Держкомтелерадіо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8508
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Шпіонське Радіо
4445 дн. тому
На Україні є такі села куди ФМ сигнал та телебачення не доходить, єдине що доходить - середньохвильові станції, які люди приймають на старі радіоли, грошей у людей на ДРМ приймач немає, отже, інформаційна ізоляція.....
us6iql
4461 дн. тому
DRM на просторах СНГ - это хобби энтузиастов-радиолюбителей. 99% населения даже не знают что ЄТО такое. Лично я слушаю европейских DRM вещателей на самодельный SDR приёмник размером с пачку сигарет. Но для этого нужен компьютер с программой DREAM...
шум
4505 дн. тому
Отличный метод попилить бабло! ЦИФРОВАЯ радиосеть! Сначала купим ДРМ-передатчики, а потом надо будет купить ДРМ-приемники! и все за бюджетные деньги. зеонбуд завидует...
gou
4506 дн. тому
лучше fm ещё ничего не придуманно
білий шум
4506 дн. тому
а шо п.Курдінович думає про DRM-приймачі, що вони в кожному домогосподарстві на груші ростуть?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду