Найєм через «Репортерів без кордонів» просить Пшонку про зустріч із Тимошенко

23 Грудня 2011
8063
23 Грудня 2011
08:31

Найєм через «Репортерів без кордонів» просить Пшонку про зустріч із Тимошенко

8063
Найєм через «Репортерів без кордонів» просить Пшонку про зустріч із Тимошенко

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» просить генерального прокурора Віктора Пшонку про зустріч кореспондента «Української правди» Мустафи Найєма з Юлією Тимошенко. Як повідомив сам Мустафа Найєм у власному блозі на «Українській правді», паризький офіс організації вже направив відповідні звернення генпрокурору Віктору Пшонці, слідчому СБУ Миколі Грабику та судді Олені Сітайло.

 

«Майже тиждень тому, 6 грудня поточного року в ефірі "Великої політики" на телеканалі "Інтер" генеральний прокурор України Віктор Пшонка на питання, чому до Юлії Тимошенко було допущено лише єврокомісара Штефана Фюллє відповів: "До мене про зустріч звернувся тільки пан Фюле"», - написав пан Найєм.

 

За словами журналіста, до того дозвіл на зустріч з Юлією Тимошенко не зміг отримати жоден український політик.

 

«З огляду на вищезазначене, я з моїми колегами з міжнародної організації "Репортери без кордонів" вирішили все ж спробувати зустрітися з екс-прем'єром і пройти шлях пана Штефана Фюлє. Я дуже сподіваюсь, що викладені в листі аргументи будуть достатньо переконливими для Віктора Пшонки», - пише журналіст.

 

Автори листа посилаються на ст. 19 Загальної декларації з прав людини, згідно з якою «кожна людина має право на свободу переконань і на вільне їх виявлення; це право включає свободу безперешкодно дотримуватися своїх переконань і свободу шукати, одержувати і поширювати інформацію та ідеї будь-якими засобами і незалежно від державних кордонів».

 

«Отже і Юлія Тимошенко має право зустрічі з уповноваженим представником організації "Репортери без кордонів" задля висловлювання особистої точки зору щодо подій в країні тощо», - йдеться у зверненні.

 

За словами Мустафи Найєма, оперативне сприяння «Репортерів без кордонів» стало можливим завдяки офіційному представнику організації в Україні Оксані Романюк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8063
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду