В Україні заснували Асоціацію католиків-медійників

20 Грудня 2011
4231
20 Грудня 2011
12:02

В Україні заснували Асоціацію католиків-медійників

4231
В Україні заснували Асоціацію католиків-медійників

Спільнота журналістів-католиків вирішила заснувати Асоціацію католиків-медійників України. Відповідне рішення було ухвалено 17 грудня в Києві, під час засідання, у якому взяли участь працівники католицьких та світських ЗМІ, блогери та видавці, повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

 

Як зазначається, декларацію, в якій розширено пояснюється мета та завдання цієї організації, буде оприлюднено згодом, після доопрацювання.

 

«Спершу ми переписувалися на Фейсбуці. Так утворилося стале коло однодумців. Тоді вирішили зустрітися для започаткування спільної справи, яка була б корисною як для УГКЦ, так і для РКЦ в Україні», - пояснив мету утворення асоціації римо-католицький священик, головний редактор католицького часопису Credo отець Микола Мишовський.

 

За словами головного редактора журналу «Патріярхат» Анатолія Бабинського, асоціація, з одного боку, буде сприяти професійному та духовному зросту її членів, а з іншого - «ця спільнота підсилюватиме голос церкви в українському суспільстві».

 

У зустрічі взяло участь понад 40 журналістів з різних куточків України.

 

На сьогодні спільнота журналістів-католиків налічує понад 80 членів по всій Україні, до неї входять працівники як церковних, так і світських ЗМІ.

 

На спільному засіданні було обрано двох співголів асоціації - о. Миколу Мишовського (часопис Credo, РКЦ) та Анатолія Бабинського (часопис «Патріярхат», УГКЦ), та робочу групу, в яку окрім співголів увійшли Анна Пецюх (видавництво «Свічадо») та Олексій Браславець (часопис «Католицький вісник»).

 

Нагадаємо, 8 грудня в Києві розпочав мовлення католицький міжнародний кабельний канал EWTN (Eternal Word Television Network).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4231
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Г.Б.
4665 дн. тому
Надзвичайно правдива "Українська правда" опублікувала дослідження католицькиї вчених зі Львова на чолі з М.Мариновичем. Отці духовні закликають вилучити з традиційної різдвяної ватаги колядувальників "Жида" - бо це негарно, антисемітизм. Мовляв, жиди лихварі характерні були лише для 18 ст. Мій коментар дуже правдивий сайт зняв одразу. Наводжу його повністю: "Поважні виразники духовності! Будьте ласкаві, промийте очі і уважно подивіться, хто визискує українців у 21 ст.? Якого племені банкіри, якої лихварської ментальності олігархи й череда паразитів меншого калібру? Лихварство 18 ст. буйно квітне на шиях гоїв-українців вчора, сьогодні й завтра буде квітнути, якщо провідники української духовності вашого взірця продовжуватимуть заплющувати очі. Невже такі скрутні фінансові справи у католицького університету, що заробляєте гранд від гамериканської закуліси подібним пересмикуванням. Кому, як не вам, католицькі книжники, має бути відомим, що ІСУС ХРИСТОС був ГАЛИЛЕЯНИНОМ а не іудеєм. На кого розрахована ваша, вибачайте, освіччена брехня? Почитайте ізраїльських публіцистів, що називають МАРІЮ "по в і є ю". а замість Йосіфа - приплели римського солдата, що задовольнив статеву свою втіху. Ви чудово усе це знаєте! То не корчіть з себе маларасєйських д у р н и к і в галицького роду.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду