Журналістський конкурс «Срібне перо» визначив переможців

19 Грудня 2011
7805
19 Грудня 2011
12:51

Журналістський конкурс «Срібне перо» визначив переможців

7805
Журналістський конкурс «Срібне перо» визначив переможців

У Міжнародному відкритому конкурсі журналістів «Срібне перо» перемогли кримські та донецькі журналісти, а також медійники з Росії та Німеччини. Про це «Детектор медіа» повідомили організатори конкурсу.

 

Зокрема, «редактором року» був визнаний Роман Черемухін, редактор видання «Алуштинский вестник». У номінації «Журналістська акція року» перемогла газета «Волго-Невский ПроспектЪ» з Нижнього Новгорода, яка влаштувала акцію «С именем Героя на борту».

 

За журналістську майстерність перший приз отримав Андрій Паршинцев з роботою «Одинокий». У номінаціях «Найкраща телерадіопрограма року» переміг телефільм Олександра Бєланова «После премьеры - расстрел» (телеканал «Россия», Москва), «Найкраща газетна публікація» - робота Олени Кривцової «Дело о британской визе» (газета «Саров», місто Саров), «Найкраща фотопублікація» - фотоальбом Валерія Савлаєва «Беслан».

 

Окрім цього у номінації «Кримські пріоритети» перемогу здобула кореспондент німецьких газет Stuttgarter Nachrichten та  Ludwigsburger Kreiszeitung Катрін Хаасіс за публікацію «Грязева ванна, повна пригод». Першість у номінації «Нові медіа» посів головний редактор донецького інтернет-видання «ХотСпорт» Сергій Абрамов, а в номінації «Нові імена» перемогу здобув Айдер Аджимамбетов з роботою «Этнографический, сельский, зеленый туризм» (агентство «Крымские новости»).

 

Також у номінації «Найсучасніший підхід до підготовки журналістських кадрів» журі обрали переможницею декана факультету слов'янської філології та журналістики Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського Галину Богданович.

 

Приз за особливий внесок у розвиток журналістики отримала головний редактор газети «Первая крымская» Ліля Буджурова.

 

Нагадаємо, конкурс проходив з 15 по 17 грудня в Автономній Республіці Крим. Організатори конкурсу: Національна спілка журналістів України, його кримська журналістська організація та Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з інформації. Експертами в журі були: директор Інституту журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Різун, президент Благодійного фонду «Журналістська ініціатива» Людмила Мех, президент телерадіокомпанії «Ера» Ігор Лоташевський та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7805
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду