Наталка Сняданко здобула премію ім. Джозефа Конрада

17 Грудня 2011
10552
17 Грудня 2011
19:47

Наталка Сняданко здобула премію ім. Джозефа Конрада

10552
Наталка Сняданко здобула премію ім. Джозефа Конрада
Літературну премію імені Джозефа Конрада 2011-го року отримала письменниця Наталка Сняданко, повідомляє УНІАН.
 
Окрім пані Сняданко, до фіналу потрапили Андрій Бондар і Маріанна Кіяновська.

Премію імені Джозефа Конрада-Коженьовського засновано 2007 року. Вона вручається Польським Інститутом у Києві за послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсалізм послання.
 
Лауреат премії отримає 3000 євро і можливість піврічного стажування у Польщі у рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща Gaude Polonai (для молодих митців і перекладачів польської літератури з країн Центрально-Східної Європи). Стипендіальна програма триватиме у Польщі з 1 лютого до 31 липня 2012 року.

Премія присуджується українському письменникові віком до 40 років, незалежно від місця його проживання, і один раз протягом життя.
 
 

Наталка Сняданко народилася у Львові 1973-го року. 1995-го – закінчила філологічний факультет Львівського університету. З 1995-го по1997-й навчалася на факультеті славістики та романістики університету міста Фрайбурґа (Німеччина).
 
1997-2002 – оглядач, редактор та відповідальний секретар газети «Поступ» (Львів); 2002-2003 – секретар львівського Центру дослідження античної традиції Центральної та Східної Європи Варшавського університету (при ЛНУ). З 2002 до 2008 – оглядач відділу культури «Львівської газети». З 2008 до 2010 – редактор сторінки «Субтексти» львівського видання «Суботня пошта»та літературний оглядач тижневика «Профиль», Київ.
 
З 2009 року редагує тримовний літературний часопис «Радар». Статті публікуються в українській та закордонній пресі: «Критика», «Дзеркало тижня. Украъна», «Столичные новости» (Київ), Gazeta Wyborcza, Odra, Dziennik, Bluszcz (Польща), Süddeutsche Zeitung (Німеччина), часопис du (Швейцарія).
 
«Детектор медіа»
Фото - litakcent.com 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10552
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду