Медіа-профспілка вимагає від МВС не чіпати LB.ua

8 Грудня 2011
12378
8 Грудня 2011
15:23

Медіа-профспілка вимагає від МВС не чіпати LB.ua

12378
Медіа-профспілка вимагає від МВС не чіпати LB.ua

Київська незалежна медіа-профспілка вимагає від МВС зупини протиправні дії щодо інтернет-видання LB.ua та публічно пояснити свою позицію. 

 

Так профспілка відреагувала на звернення МВС до ТОВ Dream Line Holding, на сервері якого розміщене видання LB.ua, з вимогою розкрити інформацію про власників сайту.

 

Медіа-профспілка вважає дії МВС протиправними і розцінює їх як спробу запровадити цензуру в інтернеті. «Випадок з LB.ua може бути початком тотального контролю ЗМІ в інтернеті», - йдеться у заяві профспілки.

 

Медіаюрист Людмила Опришко пояснила, що МВС перевищило свої повноваження у цьому випадку: «Наявність нецензурних висловів не може бути приводом для кримінальної справи». А проводити перевірку, шукати власників сайту МВС може лише у рамках кримінальної справи. 

 

Як писала «Детектор медіа», 1 грудня компанія Dream Line Holding, на сервері якої розміщено інтернет-видання LB.ua, повідомила редакцію LB.ua про те, що Головне управління з кіберзлочинності і торгівлі людьми МВС України у місті Києві просить надати «повні дані про фізичну або юридичну особу», на яку зареєстрований сайт LB.ua. МВС посилалося на скаргу громадянина Клімова В.М. на нецензурну лексику на сайті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12378
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду