Російські протести мобілізуються через інтернет

8 Грудня 2011
29511
8 Грудня 2011
12:26

Російські протести мобілізуються через інтернет

29511
Учасники протестів проти фальсифікацій виборів до Державної Думи Росії обіцяють ще масштабніші акції, ніж ті, що вже відбулися на Тріумфальній площі Москви. Мобілізуються вони через соціальні мережі. І відбувається це всупереч затриманню поліцією деяких лідерів опозиції.
Російські протести мобілізуються через інтернет

На сторінках Facebook оприлюднили заклик учасників протесту в Росії, щоб зібрати щонайменше 15 тисяч  людей на акцію, заплановану на наступну суботу в Москві. І не виключено, що цього дня будуть нові масові протести росіян проти фальсифікації результатів виборів до Державної думи. 

 

У понеділок та вівторок на вулиці в Росії вийшли десятки тисяч людей. Вони стверджують, що фальшування відбувалися масово на користь правлячої партії «Єдина Росія». Блогери, журналісти електронних ЗМІ стали сьогодні ініціаторами нових протестів.

 

Незважаючи на арешти,  протести у Росії наростають

 

Московський журналіст і блогер Ілля Клішин сприяв появі сторінки «Суботньої площі революції» у Facebook , через яку зголошуються охочі брати участь в акціях 10 грудня в Москві. Напередодні їх погодилися підтримати до 15 тисяч росіян.

 

Той же Ілля Клішин каже, що «явно фальсифіковані  результати виборів»  спричинили активну реакцію в інтернеті та пробудження від політичної апатії.

 

«У деяких регіонах «Єдина Росії» набрала 90 відсотків голосів. Це очевидна фальсифікація - таке реально не могло бути можливим. Люди переймаються цим і особисто ображені. Вірогідно, що це була остання крапля у довготривалому терпінні людей», - стверджує Ілля Клішин.

 

Незважаючи на арешти відомих блогерів Іллі Яшина, Олексія Навального, масовий рух протесту наростає, організовуючись через інтернет. У Росії ним користуються понад 40 мільйонів людей. Хоча Президент Дмитро Медведєв намагається применшити масштаби акцій і офіційні ЗМІ їх замовчують, але, як переконує Олексій Навальний, рух наростає.

 

Василь Зілгалов, «Радіо свободи»

Фото - «Радіо свободи»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Василь Зілгалов, «Радіо свободи»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29511
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду