BBC змінює редакційну політику щодо придбання контенту

23 Листопада 2011
9594
23 Листопада 2011
12:06

BBC змінює редакційну політику щодо придбання контенту

9594
BBC змінює редакційну політику щодо придбання контенту

Редакційний комітет зі збереження стандартів (Editorial Standards Committee) керівного органу британської корпорації BBC Trust змінює редакційну  політику новинного каналу. Придбаний контент тепер не повинен допускати змістових посилань до реклами, спонсорства чи іншого комерційного звернення. Про це повідомляє Media Business Reports.

 

Приводом до змін стала критика 15 проектів, які були придбані для міжнародного новинного телеканалу ВВС World News. Зокрема, занепокоєння комітету ВВС викликали шоу FBC та програми телекомпаній One Planet Pictures, Rockhopper TV та іспанського комерційного мовника RTVE.

 

Комітет заявив, що ВВС World News протестує проти залучення спонсорських коштів навіть від некомерційних організацій і відмовляється купувати подібні проекти навіть за найнижчою ціною.

 

Генеральний директор BBC Марк Томпсон (Mark Thompson) наголосив, що вже вжив заходів, щоб такий продукт в ефірі не з'являвся.

 

Ще у травні BBC Trust з'ясувала, що документальне телешоу Taking the Credit про викиди вуглекислого газу виробник Rockhopper TV використовував в особистих цілях, і програма була профінансована за кошти некомерційної організації Africa Carbon Livelihood Trust, яка пов'язана із добуванням газу компанією Envirotrade у Африці. У програмі саме ця компанія представлена у вигідному ракурсі.

 

Також розкритиковані були і декілька шоу виробництва FBC Media про Малайзію. Видання припускає, що ці звинувачення пов'язані з тим, що влада Малайзії замовила медіагрупі FBC комунікаційну рекламну компанію. BBC Trust повідомила, що у чотирьох серіях проекту «Розвиток чи смерть» (Develop or Die), а також двох епізодах програм «Одна квадратна миля» (One Square Mile) та «Третє око»  (Third Eye) були порушені правила рекомендацій ВВС.

 

FBC Group підтвердила, що уряд Малайзії є клієнтом у списку компанії.

 

Річард Ейрс (Richard Ayres), член правління BBC, зазначає, що незалежні продакшни, зокрема, FBC Media, керувалась лише особистими інтересами і отримала нелегітимне фінансування, про яке ВВС було не відомо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9594
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду