Чернівецьке телебачення відсвяткувало 50-річчя

11 Листопада 2011
9421
11 Листопада 2011
19:01

Чернівецьке телебачення відсвяткувало 50-річчя

9421
Чернівецьке телебачення відсвяткувало 50-річчя

10 листопада у Чернівецькому музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської відбулися урочистості з нагоди 50-річчя обласного телебачення. Про це повідомляє Держкомтелерадіо.

 

Перша пробна телепередача чернівецького телебачення, яка тривала всього п'ять хвилин, вийшла в ефір 27 вересня 1961 року. Диктор пропонувала не подивитись, а «послухати обласні вісті», що складалися всього з двох інформацій. До 4 жовтня вийшло ще дві пробні телепередачі.

 

Першу офіційну передачу обласного телебачення чернівчани побачили в ефірі 12 жовтня 1961 року, її редактором був Петро Романюк, а ведучими - перші диктори Людмила Єгорова та Драгош Буджак.

 

У вересні 1970 року на Театральній площі міста Чернівці у прямому ефірі телепрограми «Камертон доброго настрою» вперше прозвучала пісня «Червона рута» Володимира Івасюка. В 1971-му у спільному проекті Чернівецької студії і центрального телебачення «Алло, ми шукаємо таланти» вперше телеглядачі з усієї України побачили буковинську «Смерічку», якою керував Левко Дутківський.

 

В 1976 році на Чернівецькому телебаченні введено в дію апаратну відеозапису. В архіві Чернівецької ОДТРК зберігається перша програма, перший відеосюжет, записаний за участю гурту «Червона рута» і його солістки Софії Ротару, над якими працювала вже творча група.

 

В 1979 році на Чернівецькому телебаченні почала працювати пересувна вiдеозаписуюча станція, яка дала можливість проводити відеозапис з будь-якого куточку Чернівецької i сусiднiх областей. Того ж року починається поступовий перехід на телевiзiйне мовлення в кольоровому зображенні.

 

Повноцінне кольорове телебачення в Чернівцях з'явилося на початку 80-х років і першими телепрограмами записаними в новому форматі були дитячі.

 

Чернівецькі телевізійники були першими в Україні, хто запровадив передачі прямого ефіру з телефонним контактом із телеглядачами.

 

Сьогодні телеканал «Буковина» Чернівецької ОДТРК мовить двадцять чотири години на добу, в тому числі й онлайн в інтернеті. У структурі обласної телерадіокомпанії функціонує Головна редакція мовлення румунською мовою, обсяг мовлення якої становить майже 25% від загального обсягу телевізійних програм та проводового радіомовлення. Генеральним директором Чернівецької ОДТРК є Любов Годнюк.

 

Нагадаємо, що в листопаді 2011 року своє 60-річчя святкує українське телебачення і Національна телекомпанія України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9421
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду