Чилі: три кібератаки та бомбовий напад на медіа

11 Листопада 2011
8463
11 Листопада 2011
13:48

Чилі: три кібератаки та бомбовий напад на медіа

8463
Чилі: три кібератаки та бомбовий напад на медіа

Протягом останніх днів у Чилі вчинено кібератаки проти трьох новинних-сайтів і вибух бомби поблизу штаб-квартири медіакомпанії Copesa, повідомили 10 листопада «Репортери без кордонів» (RSF).

 

Внаслідок кібератаки проти сайту Sitiocero були знищені всі записи, починаючи з цьогорічних червневих. Протягом доби сайт не функціонував. Висловлюється припущення, що хакерами були неонацисти.

 

Майже водночас були зламані новинні сайти La Otra Voz і Puro Periodismo.

 

«І наш сайт і дві інші сайти забезпечують аналіз подій та обговорення широкого кола питань, що становлять інтерес для громадськості, - сказав «Репортерам без кордонів» співзасновник і редактор сайту Sitiocero Маурісіо Толоса. - Вони не є відверто  політичними й не розраховані на активістів». Упродовж останніх шести місяців сайт мав 200 тис. відвідувачів.

 

Внаслідок вибуху саморобної бомби біля будівлі медіакомпанії Copesa, де виходить друком одна з провідних чилійських газет La Tercera, завдано незначних ушкоджень. В опублікованому онлайн-повідомленні відповідальність за цей теракт взяла на себе невідома досі організація Voltaire Argandoña/F.A.I-F.R.I Autonomous Commando.

 

«Репортери без кордонів» вважають акти насильства в Чилі наслідком «неіснуючого діалогу між владою й очолюваним студентами масовим рухом протесту, що стрясає країну з початку року. В умовах соціальної напруженості та спалахів насильства, журналісти дедалі частіше стають жертвами ворожості й поліційних репресій».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8463
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду