«Репортери без кордонів» закликають ЄС і Швецію бути жорсткішими до Еритреї

3 Листопада 2011
2050
3 Листопада 2011
14:04

«Репортери без кордонів» закликають ЄС і Швецію бути жорсткішими до Еритреї

2050
Опікуються долею ув'язненого журналіста Давіта Ісаака
«Репортери без кордонів» закликають ЄС і Швецію бути жорсткішими до Еритреї

Міжнародна неурядова організація «Репортери без кордонів» звернулася із закликом до Швеції та Євросоюзу жорстко вимагати від влади Еритреї інформації про місцеперебування і стан здоров'я відомого журналіста з 10-річним тюремним стажем Давіта Ісаака.

 

Якщо не буде відповіді або підтвердиться версія, що журналіст помер в ув'язненні, «усі відносини між Еритреєю та Швецією мають бути переглянуті», вважають «Репортери».

 

За непідтвердженими даними, Давіт Ісаак, колишній редактор і співзасновник першої в країні незалежної газети Setit, який має подвійне (шведське та ерітрейське) громадянство, помер у в'язниці  27 жовтня. Того дня йому виповнилося 47 років.

 

Давіта Ісаака арештували у вересні 2001 року одночасно з десятьма іншими журналістами, кількома міністрами та генералами під час влаштованих диктаторським режимом  рейдів.

 

«Репортери без кордонів» заявляють:  «Як і багатьох ерітрейських журналістів його тривалий час тримають в ув'язненні без суду, без доступу до адвоката та без права на побачення. Чи довго ще  Швеція  та Євросоюз  терпітимуть, нічого не знаючи про долю одного з своїх громадян? Уряд Еритреї відмовляється говорити їм що-небудь. Це - скандал».  

 

Натомість Всесвітня асоціація газетних та інформаційних видавців (WAN-IFRA) відзначила Давіта Ісаака цього року нагородою Золоте перо Свободи  (Golden Pen of Freedom Award). Раніше він став першим лауреатом заснованої Клубом публіцистів Швеції премії імені Анни Політковської. У вересні 5000 примірників колекції його робіт під назвою Hope ("Надія"), були розповсюджені на книжковому ярмарку у шведському Ґетеборзі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2050
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду