За новим статутом канал «Київ» буде підпорядковано не голові КМДА, а управлінню преси та інформації

1 Листопада 2011
7466
1 Листопада 2011
18:20

За новим статутом канал «Київ» буде підпорядковано не голові КМДА, а управлінню преси та інформації

7466
Профільна комісія Київради погодила статут і редстатут телекомпанії «Київ»
За новим статутом канал «Київ» буде підпорядковано не голові КМДА, а управлінню преси та інформації

Постійна депутатська комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних, міжнародних зв'язків та інформаційної політики 31 жовтня схвалила Статут комунального підприємства Київської міської ради «Телекомпанія "Київ"» та Редакційний статут комунального підприємства «Телекомпанія "Київ"» і рекомендувала Київраді затвердити обидва документи.

 

Київській міськдержадміністрації після ухвалення цього питання на сесії Київради необхідно буде привести свої розпорядження у відповідність до цього рішення.

 

Потреба у затвердженні нових статутів виникла у зв'язку з реорганізацією державного комунального підприємства ТРК «Київ» на комунальне підприємство Київської міської ради «Телекомпанія "Київ"».

 

Відповідно до проекту статуту підприємство є комунальним комерційним унітарним підприємством, ЗМІ Київської міської ради, заснованим на комунальній власності територіальної громади м. Києва і безпосередньо має підпорядковуватися у своїй діяльності Управлінню преси та інформації виконавчого органу Київради (Київміськдержадміністрації). Згідно ж з існуючим статутом підприємство мало назву Державне комунальне підприємство «Телерадіокомпанія "Київ"» і підпорядковувалося безпосередньо Київській міській державній адміністрації. Тобто раніше директор ТРК напряму підпорядковувався голові КМДА, і неформально вважався одним із його заступників.

 

Наразі має змінитися й юридична адреса телекомпанії з вул. Хрещатик, 5-в на вул. Хрещатик, 36.

 

Проект статуту передбачає, що розмір статутного капіталу телекомпанії становить 5000 гривень. Підприємство є юридичною особою публічного права, діє на засадах господарського розрахунку та самофінансування, має відокремлене майно, самостійний баланс; має право набувати майнові та особисті немайнові права, нести обов'язки, бути позивачем в судах тощо.

 

Відповідно до проекту Редакційного статуту інформація, яка розповсюджується каналом, має бути точною, об'єктивною, неупередженою та збалансованою. Редакційна рада телекомпанії як і раніше має складатися з чотирьох членів (половина членів призначаються власником або уповноваженим ним органом, а половина обирається творчим колективом).

 

На думку розробників, ухвалення нових статутів телеканалу «Київ» дозволить вдосконалити роботу цього комунального підприємства.

 

Нагадаємо, Київрада у липні 2011 року реорганізувала комунальне підприємство «Телерадіокомпанія "Київ"» і перетворила його на комунальне підприємство Київської міської ради «Телекомпанія "Київ"».

 

Як писала «Детектор медіа»,  про такі наміри депутатів Київської міської ради та  проект рішення «Про реорганізацію комунальних підприємств», ТК вже повідомляла. На початку липня Державна виконавча служба арештувала майно і рахунки муніципальних газет Київради «Вечірній Київ» та «Українська столиця».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7466
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду