Державні ТРК провели телеміст до 60-річчя телебачення і переходу на цифру

28 Жовтня 2011
10030
28 Жовтня 2011
13:15

Державні ТРК провели телеміст до 60-річчя телебачення і переходу на цифру

10030
Державні ТРК провели телеміст до 60-річчя телебачення і переходу на цифру

Вчора, 27 жовтня, відбувся телеміст державних ТРК «Ужгород-Луганськ-Харків-Сімферополь-Київ-Кіровоград-Рівне», присвячений 60-річчю українського телебачення - історії становлення та новітнім технологіям розвитку. про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

У прямому ефірі в семи телестудіях обговорювалися перспективи розвитку українського телебачення і проблемні питання, що виникають в процесі запровадження цифрового мовлення. Все це - на прикладах обласних телерадіокомпаній.

 

В рамках телемосту також відбувся прем'єрний показ відеофільму «Цифрове телебачення - європейський досвід» (хронометражем 33 хвилини), відзнятий журналістами Закарпатської ОДТРК в країнах Західної Європи, які вже здійснили перехід на цифрове мовлення або ж завершують цей процес.

 

Участь у телемості взяв голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович. У студії Київської державної регіональної телерадіокомпанії він відповів на запитання журналістів, медіаекспертів та глядачів про технологічну складову переходу на цифрове телебачення, можливості поєднання супутникового і цифрового наземного ефірного мовлення для забезпечення покриття всієї території країни, в тому числі - і гірських районів тощо.

 

«Сьогодні ми здійснюємо підготовку заходів, реалізація яких розпочнеться вже з наступного року - це забезпечення малозахищених верств населення сет-топ-боксами (приймачами сигналу). Дуже важлива адресність надання цієї допомоги, важливо знати, скільки уже продано сет-топ-боксів. І технологія збору такої інформації є. Саме на основі цих даних і буде прийматися рішення про перехід від аналогового на цифрове мовлення», - сказав пан Курдінович.

 

Також він зазначив, що у процесі переходу на цифрове наземне ефірне мовлення набагато важливішою є не технологічна, а соціально-психологічна складова. Зокрема, він наголосив на необхідності проведення широкої інформаційно-роз'яснювальна кампанії.

 

«У телеглядача буде вибір: або дивитися цифрове наземне ефірне телебачення - 32 канали у безкоштовному доступі, або придбати супутникову антену, сет-топ-бокс і дивитися програми через супутник. Тобто, обирати між платним і безкоштовним телебаченням, - підкреслив голова Держкомтелерадіо. - Якщо ми сьогодні не здійснимо перехід на цифрове ефірне мовлення, то глядачі протягом найближчих років поступово втрачатимуть можливість користуватися безкоштовним сигналом».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10030
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олена
4569 дн. тому
1000-1200 - это еще ничего, моя коллега за минималку работает.
Зеленый кружок
4569 дн. тому
Телемост для галочки. Продемонстрировал энтузиазм и решимость людей с зарплатой 1000-1200 грн ,а в скором будущем безработных, запускать космические корабли.
rock
4571 дн. тому
Слащавый телемост был, единственный Кировоград реально поднимал проблемы и немного Харьков с Луганском
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду