Маша Єфросиніна: Я готова боротися з тими, хто гнобить Еріку

28 Жовтня 2011
22301
28 Жовтня 2011
12:52

Маша Єфросиніна: Я готова боротися з тими, хто гнобить Еріку

22301
Популярна телезірка хоче сконцентруватися на «Мріях...» і переконана, що українську «Фабрику зірок» має вести україномовна ведуча
Маша Єфросиніна: Я готова боротися з тими, хто гнобить Еріку

У вітчизняному розважальному телебаченні Маша Єфросиніна, безперечно, прима. Її зірка засяяла у «Підйомі» Нового каналу. Потім ведуча зробила кількарічну перерву у стосунках з цим мовником. Але вже кілька сезонів поспіль вона - обличчя молодіжно-сімейного каналу, який закликає жити яскраво. Нині вже досвідчена телевізійниця задіяна у трьох проектах Нового каналу, уперше сіла у суддівське крісло і продовжує вести та креативно продюсувати соціально-розважальне шоу, яке показує великі й малі буденні подвиги «маленьких» українців. На яких підмостках телевізійниця почувається більше «у своїй тарілці» і які стосунки з колегами має? - про це наша розмова.

 

Про образи суддів «Фабрики зірок»

 

-  Машо, де ви почуваєтесь комфортніше у проектах iз «фабрикантами»: на сцені у ролі ведучої чи у суддівському кріслі?

- Мені здається, що коректніше звучатиме моя відповідь в іншому формулюванні. Я - учасник проекту. І на попередній «Фабриці зірок», і зараз причетна до створення великого шоу. Позиція ведучої у цьому конкретному проекті мені була менш цікавою, ніж позиція в журі. Мені здається, що це видно, адже моя нова роль виправдовує себе. Все, що відбувається, мені надзвичайно цікаве. Як і раніше, я намагаюся усіх конкурсантів для себе виправдати. Правда, не завжди виходить. (Сміється. )

 

-  Як оцінюєте ведучу «Фабрики зірок-4» Еріку? Екс-«фабрикантка» стала ведучою, бо її продюсує Сергій Кузін, музичний продюсер нинішньої «Фабрики»?

- Я не знаю подробиць прийняття цього рішення. Про себе скажу, що коли дізналася, що ведучою буде Еріка, мені це видалось неймовірно правильним вибором. З професійно-етичної точки зору не буду коментувати, подобається мені чи ні. Але не зважатиму на професійну етику, скажу - мені подобається! По-перше, у неї бездоганна українська мова. І якщо хтось мав вести українську «Фабрику зірок-4», то це Еріка. Навіть у піку тим мегапрофесійним ведучим, які, як і ваша покірна слуга, і донині говорять російською. Мої перші ефіри були значно «сумнішими». Тому я готова боротися з армією фанатів «Фабрики зірок-4», яка «зриває» форуми і гнобить Еріку, боротися з ними один на один, тому що як для початківця вона робить свою справу непогано. До того ж від ефіру до ефіру відбувається помітне професійне зро­стання. Повірте, я була б першою, хто зателефонував би їй з натяками «порадити-допомогти» і тому подібне, якби вона з першого по дев'ятий ефір не зробила б такого прориву вперед - а вона його зробила!

 

-  Машо, ваші конфліктні стосунки з Іриною Білик в ефірі не перекочовують у реальне життя? Чи вони мають витоки з нього?

- Зовсім ні! Для себе я вирішила - допоки не закінчиться «Фабрика зірок-4», я не буду оприлюднювати свої судження стосовно окремих журналістів, не буду коментувати їхні матеріали. Нехай самостійно все оцінює кожен, хто дивиться, любить, читає, ненавидить тощо. Я б не називала наші стосунки (з Іриною Білик. - Авт.) конфліктними. Якщо об'єктивно подивитися на все, що відбувається, ви побачите, що це лише різні точки зору. Ми з Ірою дійсно не схожі. У нас різні смаки - у нас усе різне! Дуже тішить писанина в інтернеті: нещодавно, наприклад, дізналася, що я заздрю Ірині Білик, а Ірина заздрить мені. А ще, виявляється, ми колись когось не поділили і щось за усім цим стоїть. Якщо я й Іра будемо менше все це коментувати, глядачам буде цікавіше дивитися шоу.

 

Ох, як би було нудно, якби всі судді в одній тональності коментували виступи конкурсантів - дружно хвалили, «били» чи ігнорували те, що відбувається на сцені. Моє бажання брати участь у «Фабриці зірок-4» частково продиктоване тим, що я ні в кому з моїх трьох колег не бачу себе, своїх рис характеру. Для мене є щось близьке у Віталія Дроздова, щось - в Олени Мозгової, вони чітко формулюють кожен свою позицію. А що стосується Ірини Білик, вона по-особливому відчуває і думає, але тому вона й Ірина Білик - така єдина.

 

- Образи суддів у проекті - ваш, Ірини, Олени Мозгової - це втілення фантазій винятково стилістів?

- Можливо, когось здивую, розчарую чи порадую. Але кожна з нас вигадує свій образ самостійно. А чого можна було очікувати? Три жінки у журі! У кожної свій стиль. І я дуже рада, що не довелося себе «ламати», я залишилася відданою собі, своєму елегантному шику. Іра - це Іра. А Олена Мозгова - вона стала значно привабливішою, розквітла, на неї приємно дивитися.

 

Про Агнію Барто і два проекти, де Маша справжня

 

-  Ви задіяні у трьох проектах Нового каналу. Не хотіли б сконцентруватися на одному?

- Дуже б хотіла! І не втомлююся просити Новий канал задовольнити це моє бажання. Ця ситуація нагадує мені вірш Агнії Барто: «Драмкружок, кружок по фото, мне еще и петь охота. За кружок по рисованью тоже все голосовали...» Те, що мені пропонують участь у кількох проектах, з одного боку, має тішити моє самолюбство. До того ж відмовити дуже складно у ситуації, коли мені постійно дають відчути, що я, російською, «незамєнімая» у кожному з проектів. Так вже людина влаштована, конкретно я - точно. Уважний глядач уже, напевно, помітив, що у проекті «Зроби мені смішно» я фігурую дуже рідко. Бо графіки його зйомок останніх півроку часто збiгаються з графіками зйомок проекту «Мрії здійснюються». І я дуже вдячна, що на каналі до цього ставляться з розумінням.

 

За великим рахунком, якщо скрупульозно подивитися на всю цю історію, можна сказати, що веду я тільки один проект. Адже у «Фабриці зірок-4» я член журі, у «Зроби мені смішно» - special guest star, спеціально запрошена зірка. Переважну ж частину свого часу я вiддаю проекту «Мрії здійснюються».

 

-  Коли працюєте над образами ведучої у проекті «Мрії здійснюються», згадуєте «Підйом», який вели з Юрієм Горбуновим?

- «Мрії здійснюються» та «Підйом» відрізняються від усіх інших проектів, у яких я була задіяна. Саме в цих проектах мені поталанило бути, власне, собою. Але «Підйом» - це була моя телевізійна школа, а «Мрії здійснюються» - втілення усього мого досвіду. У «Мріях...» немає нічого награного і штучно насадженого. Хіба що і нині на початку програми мені складно співати пісню-вітання: її виконання для мене психологічно непросте.

 

-  Два роки тому ви з Дмитром Царенком створили студію Enjoy Production. Вона діє? Має стосунок до виробництва проектів Нового каналу?

- Як формація студія існує. Але не має стосунку до виробництва проектів Нового каналу. Оскільки і Діма, і я наразі займаємо серйозні посади на Новому каналі. Діма Царенко зараз - один iз керівників каналу, я займаюсь продюсуванням гігантського проекту, ми працюємо разом, чому я безмірно рада. А студія поки що працює над іншими творчими проектами, не пов'язаними з Новим каналом.

 

ДОСЬЄ «УМ»

 

Маша Єфросиніна, 32 роки

Народилася у Керчі. Закінчила Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка. За спеціальністю перекладач з англійської та іспанської мов.

У 19 років дебютувала у програмі «Щасливий дзвінок» на УТ-1.

2001-2005 рр.- працювала на Новому каналі.

2002 р. - ранкове шоу «Підйом», яке вели Маша Єфросиніна та Юрій Горбунов, отримало заслужену премію «Телетріумф».

2005 р.- вела 50-й ювілейний конкурс «Євробачення», який проходив в Україні.

Працювала на ICTV («Лінія конфлiкту»), «Інтері» («Один у полі воїн», «Модний вирок») та співпрацювала з кількома російськими каналами.

2009 р. - повернулася на Новий канал у ролі ведучої «Фабрики зірок -3».

Знялася у кількох серіалах і кліпах.

Одружена з бізнесменом Тимуром Хромаєвим. Подружжя виховує доньку Нану, яка вже ходить у 2-й клас одного з київських ліцеїв іноземних мов.

Часто бавиться з внучкою третього Президента України Віктора Ющенка - Варварою, донькою його сина Андрія та своєї сестри Лізи.

Любить подорожувати.

 

Валентина Самченко, «Україна молода»

Фото - «Україна молода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Валентина Самченко, «Україна молода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22301
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду