Російського журналіста депортували з Мінська через зустрічі з колишніми політв’язнями

26 Жовтня 2011
10676
26 Жовтня 2011
12:08

Російського журналіста депортували з Мінська через зустрічі з колишніми політв’язнями

10676
Російського журналіста депортували з Мінська через зустрічі з колишніми політв’язнями

Кореспондент «Московского комсомольца» Ігор Кармазін заявляє про те, що його вислали з Білорусії через спробу зробити матеріал про політичних в'язнів. Про це пише сайт «Хартія 97».

 

26 жовтня о першій ночі він повідомив сайту «Хартія 97» про те, що  його депортують з Білорусії.

 

Журналіст приїхав до Мінська писати репортаж про білоруських політичних в'язнів і зустрівся з активістом руху «За свободу» Микитою Ліховідом та дружиною кандидата у президенти Андрія Саннікова Іриною Халіп. Однак, за його словами, після інтерв'ю з пані Халіп до нього підійшли два чоловіки у штатському зі словами «Йдемо з нами». На прохання журналіста представитись вони потягли його до машини і відвезли у Партизанський районний відділ внутрішніх справ Мінська, де провели обшук, стерли усі записи з диктофону і допитали.

 

Потім пану Кармазіну наддали документ за підписом заступника керівника  Партизанського РУВС Олександра Гладуна, де йшлося про те, що російському журналісту упродовж року заборонений в'їзд до Білорусі. Відповідно, якщо за цей час він повернеться у країну йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

 

«Я приїхав у Мінськ писати статтю про репресії у Білорусі, але навіть не сподівався, що мені так полегшать роботу, що за кілька годин я побачу все на власні очі і відчую на собі», - зазначив Ігор Кармазін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10676
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду