«Шустер live» стане інтерактивним

20 Жовтня 2011
9443
20 Жовтня 2011
11:44

«Шустер live» стане інтерактивним

9443
«Шустер live» стане інтерактивним

Продакшн-компанія «Савік Шустер студія» та компанія - виробник телевізійного обладнання Dune HD запускають інтерактивний проект, що буде реалізований у рамках ток-шоу «Шустер live». Відтепер телевізійна аудиторія програми за допомогою обладнання Dune HD зможе голосувати разом зі студійними глядачами, оцінюючи події в студії. Про це було оголошено на презентації 19 жовтня.

 

«Це сучасний проект інтерактивного телебачення, уперше у світі реалізований в Україні, - наголосив під час презентації віце-президент Dune HD з маркетингу Ігор Ковальов. - Громадяни зможуть впливати на рішення політиків, давати відкриту й точну інформацію щодо своєї думки про те, що відбувається в країні».

 

Як пояснив «Детектор медіа» директор з виробництва «Савік Шустер студії» Петро Метальніков, якщо зараз у студії присутні 50 глядачів, які представляють дві різні професійні страти (соціальні групи) та шляхом голосування висловлюють свою думку про те, що відбувається в студії, то тепер долучитися до голосування зможуть власники продукції Dune HD, а результати їхнього опитування також виводитимуться на екрани в студії. При цьому «Шустер live» не відмовляється від студійних глядачів та їхнього голосування. «Це будуть два паралельні голосування і дві паралельні інфографіки в ефірі», - зауважив пан Метальніков.

 

Інтерактивний проект буде запущено до Нового року. Долучитися до нього зможуть власники медіаплеєрів (пристроїв, що з'єднують телевізори з мережею інтернет) Dune HD, яких, за оцінкою Ігоря Ковальова, нараховується в Україні нині 80 тисяч. «А до кінця 2012 року понад 1,5 мільйони осіб володітимуть пристроями та зможуть голосувати», - заявив він. Як пояснив Петро Метальніков, ідеться про абонентів цифрового ефірного телебачення: компанія Dune HD розробила цифрові сет-топ-бокси стандарту DVB-T2 та розраховує найближчим часом розпочати їхній продаж. А, як відомо, наступного року провайдер чотирьох цифрових мультиплексів «Зеонбуд» повинен розпочати трансляцію цифрового ефірного телебачення в стандарті DVB-T2.

 

Система голосування телеглядачів і глядачів у студії не відрізнятиметься: обладнання Dune HD «прошите» програмним забезпеченням, аналогічним до того, що використовується для інтерактивного голосування в студії «Шустер live».

 

Ігор Ковальов (Dune HD) та Савік Шустер

 

Також Петро Метальніков повідомив «Детектор медіа», що «Савік Шустер студія» розглядає варіант збільшення студійної аудиторії та повернення її до 100 осіб. Це може статися ближче до виборів. Нагадаємо, що із січня 2011 року «Савік Шустер студія» добирає аудиторію не за вибіркою «Вся Україна», а за професійними соціальними групами, при цьому зменшивши кількість осіб зі 100 до 50.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9443
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду