Премію Деніела Перла здобули розслідування офшорних злочинів і торгівлі людьми

16 Жовтня 2011
6301
16 Жовтня 2011
12:25

Премію Деніела Перла здобули розслідування офшорних злочинів і торгівлі людьми

6301
Премію Деніела Перла здобули розслідування офшорних злочинів і торгівлі людьми
Премію Деніела Перла-2011 за видатні журналістські розслідування отримали автори проектів «Корпорація "Злочини в офшорах"» (міжнародна співпраця) і «Ціна сексу» (США). Переможці отримують по 5000 доларів США. 

Під час офшорного розслідування було встановлено факти корупції і організованої злочинності політиків Східної Європи. Розслідування реалізовано в рамках проекту Organized Crime and Corruption Reporting, що об`єднав зусилля Центрів журналістських розслідувань у Сараєво, Румунії, Болгарії; Центру медіадосліджень Кавказу, «Новой газеты» (Росія), HETQ (Вірменія) та мережі журналістів-розслідувачів і ЗМІ Чорногорії, Албанії, Молдови, України, Македонії та Грузії. Зокрема, від України до цієї мережі входить кореспондент Kyiv Post Влад Лавров.
  
 
 
 
Журналіст Kyiv Post Влад Лавров представляє команду OCCRP
 
 
Документальний фільм «Ціна сексу» викриває торгівлю людьми і сексуальне рабство. У ньому подані факти роботи підпільних злочинних систем і досвід східноєвропейських жінок, змушених до проституції за кордоном. Автором виступила фотожурналістка Мімі Чакарова і Center for Investigative Reporting (США).
 
 
 
 
Мімі Чакарова
 
 
Цього року на конкурс було подано 70 робіт з 30 країн світу. До фіналу увійшли сім, і автори п’яти з них отримають винагороди у розмірі 1000 доларів США. Це розслідування «Таміфлю» (NPR, Радіо «Канада CBC» і швейцарський телеканал TSI), «Летальна комерція» (кореспондент Bloomberg Markets Magazine Майкл Сміт), «Невидима армія» (журналітка-фрілансер Сара Стіллман для New Yorker), «Корпус Миру: втрачена довіра» (Анна Шектер і Брайан Росс з ABC News, «Пірати, контрабанлисти і корумповані магнати» (репортери Форуму африканських журналістів-розслідувачів (FAIR)).

Нагадаємо, особливістю Премії імені Деніела Перла є те, що її присуджують за спільні розслідування журналістів із кількох країн. Нагородження відбувається кожні два роки.

Цього року Премію імені Деніела Перла вручали в Києві, де сьогодні завершує роботу Сьома Всесвітня конференція журналістів-розслідувачів (Global investigative journalism conference). До участі в ній долучилися 450 відомих журналістів та редакторів з усього світу. Організатором виступили Scoop та український Інститут розвитку регіональної преси. Детальніше про тематичні сесії та учасників Gijc-2011 читайте незабаром на ТК.
 
Під час вручення премії не обійшлося без інциденту. Сходячи зі сцени, канадська журналістка Сюзанна Ребер спіткнулася на східцях та, за попередінми даними, вивихнула ногу. З церемонії нагородженння її забрала швидка. Також, як повідомила «Українська правда», під час конференції її іноземних учасників грабували.

«Детектор медіа»
 
Фото Катерини Панової 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6301
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду